Kuva: Fotolia

5 lausetta, joita sinun ei tule sanoa itsellesi

12.01.2016 22:45 - Emma Ylistalo

Jätä nämä lauseet pois elämästäsi, niin onnistut unelmiesi tavoittelussa.

Varmasti jokainen ihminen kokee joskus epäilyjä elämässään. Usein nämä epäilyt tulevat jopa omista ajatuksistamme ja sanoistamme. Lue alta viisi lausetta, jotka sinun tulisi kokonaan jättää pois saavuttaaksesi sen, mitä haluat.

1. "Minulla ei ole aikaa"

Käytämme tätä lausetta usein tekosyynä, kun emme halua tuntea syyllisyyttä jonkin asian tekemättä jättämisestä. Päätä tästä päivästä lähtien muuttaa ajatuksiasi ja sanojasi siihen suuntaan, että ajan sijasta, kyse on siitä, mikä sinulle on tärkeintä. Tee niitä asioita, joilla sinulle on suurin merkitys, älä ainoastaan sano tekeväsi. Vaihda siis lause "minulla ei ole aikaa" lauseeksi "se ei minulle niin tärkeää". Jos jokin asia on sinulle erittäin tärkeä, löydät sille myös aikaa kun mietit hetken, mihin aikasi kuluu.

2. "Minulla ei ole varaa"

Tässäkin asiassa on kyse sinulle tärkeistä asioista. Jos sinulla ei ole varaa tehdä sinulle tärkeitä asioita, sinun tulee säästää jostain muusta. Mieti mihin olet käyttänyt rahaa lähiaikoina. Ostatko usein uusia vaatteita tai syötkö usein ulkona? Vai asutko kenties isommassa asunnossa kun sinun tarvitsisi? Keskity siis valittamisen sijaan säästötoimiin ja mieti, mitkä ovat sinulle tärkeimmät asiat, joihin haluat käyttää rahasi.

3. "Olen liian vanha"

Vaikka se kuulostaakin kliseeltä, ikä on ainoastaan numero. Olit minkä ikäinen tahansa, pääsi sisäinen ääni on ainoa, joka estää sinua tekemästä positiivisia muutoksia elämääsi. Kysy itseltäsi voitko löytää onnellisemman ja terveellisemmän tavan elää tänään kuin eilen. Ei ole koskaan liian myöhäistä muuttua, oppia tai alkaa kulkemaan uutta polkua.

4. "Minulla ei ole samoja mahdollisuuksia kuin muilla"

Saatamme usein nähdä muiden onnistumiset omiemme sijasta. Kaikilla on erilainen elämä ja meistä saattaa tuntua, että jotkut ovat päässeet helpommalla kuin toiset. Mutta ainoa, mitä sinä voit tehdä, on keskittyä omiin kykyihisi. Se, millaisissa olosuhteissa olemme kasvaneet, ei ole meidän vikamme, mutta meidän vastuullamme on liikkua haluamaamme suuntaan. Meillä kaikilla on asioita, joista emme pidä itsessämme, mutta meistä jokainen voi pyrkiä unelmiaan kohti.

5. "Elämä ei ole satua, ole realistinen"

Ajattele haasteita ennemminkin mahdollisuuksina. Elämän kuuluu olla hauskaa ja kun sinulla on hauskaa, enemmän hyviä asioita tulee elämääsi. Älä keksi enää tekosyitä, vaan mieti, miten saat haluamasi asiat todellisiksi. Kun olemme hiljentäneet sisäiset ääänemme, jotka vastustavat muutosta, on aika alkaa tehdä asioita saavuttaaksemme unelmiemme elämän.


Lue myös: Kuinka tehdä hyviä päätöksiä elämässä? 5 ohjetta mielen selkeyttämiseksi

Lähde: Mind Body Green

Kilpailut

Uusimmat