Kuva: Fotolia

Seitsemän ruokaa, joita ravitsemusasiantuntija ei koskaan söisi

15.03.2016 18:45 - Pauliina Jokinen

Ravitsemuksen asiantuntijoilla on selkeä käsitys, mitä he eivät missään tapauksessa laittaisi suuhunsa.

Aina kyseessä ei ole selkeästi epäterveellinen ruoka, kuten rasvaiset hampurilaiset ja pizzat, vaan kieltolistalla on myös ruokia, joissa on huomaamatta paljon suolaa tai sokeria.

Aamupalasämpylät

Sämpylöiden ei tarvitse olla epäterveellinen vaihtoehto, mutta jos täytteenä on pekonia ja juustoa, loistavat terveysvaikutukset poissaolollaan.

- Prosessoidussa lihassa on paljon tyydyttynyttä rasvaa, jota ei kannattaisi nauttia päivittäin, asiantuntija Helen Bond muistuttaa.

Bond huomauttaa, että sämpylöissä saattaa pahimmillaan olla jopa 600-700 kaloria, täytteistä riippuen. Bondin mukaan aamupalan tulisi olla noin 450 kaloria.

Valmiskeitot

Vaikka keitot saattavat kuulostaa kevyeltä ja terveelliseltä vaihtoehdolta, voivat ne sisältää huomattavia määriä suolaa.

- Korkea suolapitoisuus voi johtaa verenpaineen nousuun, Bond kertoo.

Smoothie

Pahimmillaan smoothieissa on hurjasti lisättyä sokeria.

- Monissa valmissmoothieissa on paljon kaloreita, rasvaista jugurttia, siirappia, sokereita, maapähkinävoita tai jopa suklaata, Bond varoittaa.

Vaaleaa leipää, pastaa ja riisiä

Näistä ruoista on poistettu viljojen ravitsevimmat ainesosat, kuten vitamiinit ja muut ravintoaineet.

- Korkean GI-tason takia ruoat nostavat verensokerin ja energiatasot ylös ja tuovat ne sitten nopeasti alas. Sitten sinulla on taas nälkä, Bond kuvailee.

Popcorn

Popcornit itsessään eivät ole kovinkaan epäterveellisiä. Huono vaihtoehto niistä tulee silloin, kun popcorneihin lisätään voita tai muita aineita tuomaan makua.

Valkosuklaa

Valkosuklaassa ei ole lainkaan tummemman suklaan hyviä ominaisuuksia. Mitä tummempaa suklaa on, sitä enemmän siinä on hyviä flavonoideja.

Sokerilimut

Hiilihapolliset ja sokeria täynnä olevat juomat houkuttelevat helposti juomaan paljon lisää. Samalla juot huomaamattomasti paljon turhia kaloreita.

Lue myös: Nukutko vain kuusi tuntia yössä? Tutkimuksen mukaan se vaikuttaa ulkonäköösi

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat