Kuva: Fotolia

Asiantuntijat kertovat: Suihkussa ei tarvitse käydä joka päivä

10.04.2016 16:15 - Emma Ylistalo

Vaikka moni saattaakin ajatella niin, bakteereiden takia suihkussa ei tarvitse käydä joka päivä.

Suihkussa käyminen kuuluu melkein kaikilla päivittäisiin rutiineihin ja osa peseytyy jopa useamman kerran päivässä. Jos asiantuntijoita on uskominen, suihkussa ei kuitenkaan tarvitse käydä joka päivä.

Kolumbian yliopiston tarttuvien tautien asiantuntijan Elaine Larsonin mukaan kerran tai kaksi kertaa viikossa suihkussa käyminen riittää.

- Ihmiset ajattelevet, että he käyvät suihkussa hygieniasyistä tai ollakseen puhtaampia, mutta jos tutkii bakteereita, se ei pidä paikkaansa, Larson kertoi Time-sivustolle.

- Kylpeminen poistaa tuoksut, jos haiset tai olet ollut salilla. Mutta suojellaksesi itseäsi sairastumiselta, käsien peseminen riittää.

Liialla suihkussa käymisellä on myös haittavaikutuksia. Jos esimerkiksi iho on rikki, ylimääräiset suihkut voivat viedä iholta terveellisiä öljyjä ja hyviä bekteereita.

Auttava dermatologian professori Brandon Mitchell Washingtonin yliopistosta kehottaa ihmisiä, jotka käyvät suihkussa päivittäin pesemään vain osan vartalostaan.

- Pese kainalot, takapuoli ja sukupuolielimet, jotka ovat alueita, jotka tuottavat haisevia eritteitä. Loppuosa vartalosta ei tarvitse saippuointia.


Lähde: Metro.uk

Lue myös: Älä pese kasvojasi suihkussa - voi vahingoittaa ihoasi

Kilpailut

Uusimmat