Kuva: Fotolia

Onko rintaliivit päällä nukkuminen haitaksi terveydelle?

19.04.2016 14:45 - Emma Ylistalo

Asiantuntija kertoo, pitävätkö myytit rintaliivit päällä nukkumisesta paikkansa.

Tiedät luultavasti tunteen, kun saavut pitkän päivän jälkeen illalla kotiin ja ainoa, mitä voit kuvitella tekeväsi, on kaatua suoraan sänkyyn. Jätät siis hampaiden harjauksen ja meikinpoiston väliin ja kaadut sänkyyn rintaliivit edelleen päällä. Mutta voiko rintaliivit päällä nukkuminen olla haitallista sinulle?

Asiantuntijoiden mukaan yksikään tutkimus ei todistaisi, että kokoaikainen rintaliivien käyttäminen tekisi pahaa sinulle. 

- Ei ole todisteita, että minkään tyyppiset rintaliivit tai erityisen tiukat rintaliivit, olisivat haitallisia millään tavoin, tohtori Holly Pederson kertoi Women's Health -sivustolle. 

Yksi yleisimmistä myyteistä on se, että rintaliivit päällä nukkuminen lisäisi rintasyövän riskiä. Tutkimukset eivät kuitenkaan todista tätä myyttiä todeksi ja itseasiassa vuonna 2014 tehdyn tutkimuksen mukaan kuppikoko, käyttötiheys, kaarituki tai ikä, jolloin rintaliivien käytön on aloittanut, ei yhdisty millään tavoin rintasyöpään. 

Jotkut naiset uskovat, että rintaliivien käyttäminen ympäri vuorokauden auttaa rintoja säilyttämään terhakkuuden ja pyöreän muodon. Pedersonin mukaan rintakudokseemme muodostuu iän myötä rasvaa, joten rinnoista tulee luonnollisesti hieman riippuvat. Ja parhaimmatkaan rintaliivit eivät voi estää maan vetovoimaa. 

Halusit sitten nukkua rintaliivit päällä tai ilman, kumpikin käy. Yleisesti ottaen pehmeät ja puuvillaiset liivit jättävät vähemmän jälkiä kuin tiukat push up -liivit, joten valitse sellaiset, joissa on mukava nukkua, jos haluat nukkua rintaliivit päällä.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Nukkumisasentosi voi vaikuttaa itsetuntoosi - lue, miten

Kilpailut

Uusimmat