Kuva: Fotolia

Stressaako? Kahdeksan keinoa tuovat helpotuksen minuuteissa

20.04.2016 10:15 - Pauliina Jokinen

Stressi, tuo ikävä seuralainen, joka hiipii kantapäillämme ja vie parhaan työtehon ja ilon elämästä.

Kun tekemättömien töiden määrä ahdistaa, eikä jatkossakaan ole helpotusta tiedossa, kannattaa pysähtyä muutamaksi minuutiksi. JO hetken rauhoittuminen voi tehdä ihmeitä omalle hyvinvoinnille.

Viidessä minuutissa saat helpotettua stressin pahinta terää, ennen kuin puhelin lentää seinille ja kauppakassit räjähtävät pitkin keittiön lattiaa.

Nosta sydämen sykettäsi

Liikunta vapauttaa serotoniinia, joka on kehon omaa onnellisuushormonia. Jo pieni sykkeennostatus ja liike saa elimistösi virkoamaan. Hypi vaikka hyppynarulla muutama minuutti tai juokse taloa ympäri.

Hymyile

Mikä saisikaan paremmalle tuulelle kuin YouTuben lupsakat kissavideot? Hymyily saa kehomme uskomaan olevamme oikeasti tyytyväisiä elämään. Lisäksi tuoreen tutkimuksen mukaan kissavideot ovat aidosti hyväksi meille!

Tuoksuta sitruunaa

Tutkimusten mukaan kuoritun appelsiinin tuoksu laukaisee stressiä. Kuori siis itsellesi herkuteltavaa ja olet tehnyt kaksi hyvää työtä itsesi hyväksi.

Venyttele

Venyttely vetreyttää sekä kroppaa että mieltä. Se laskee verenpainettasi ja saa olosi kohenemaan.

Meditoi

Kiinnitä huomiota hengitykseesi ja laita silmäsi kiinni. Keskity hetkeen ja muutamassa minuutissa olet jo enemmän läsnä. Käytä vaikka vessataukosi ajatustesi keräämiseen.

Väritä

Tutkimusten mukaan aikuisten värityskirjoilla on oikeasti stressiä laukaiseva vaikutus. Keskittyminen auttaa jopa univaikeuksiin ja työtehtävien suorittamiseen.

Kävele

Nouse paikaltasi, astele hetki ympäriinsä ja kiinnitä huomiota asioihin, joita tulee eteesi. Mitä kuulet? Mitä näet? Ja miksi tuo sukka onkaan lattialla?

Hermostu

Anna itsellesi lupa suuttua. Välillä on ihan ok hermostua ja menettää kontrolli. Hetkeksi. Ah, eikö tunnukin jo paljon paremmalta?

Lue myös: Soittaako puhelinmyyjä? Ystävälliset lauseet, joilla saat puhelun loppumaan nopeasti

Lähde: Pure Wow

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat