Kuva: Fotolia

Jalkapallolesken selviytymisopas EM-kisojen aikaan - lue hauskat neuvot

01.07.2016 10:30 - Rea Tallgren

Käynnissä olevat kisat saavat aikaan sen, että moni kokee jäävänsä ilman kumppaninsa huomiota. Viis siitä, sanomme me, ja kerromme, miten otat omasta ajastasi kaiken irti!

Jalkapallon EM-kisoja pelataan parhaillaan Ranskassa ja moni suomalainenkin nainen on saanut nähdä tämän omassa taloudessaan. Oma kulta tuntuu juurtuneen sohvalle, olutta katoaa nieluun ja karjumista kuuluu. Hänen ystävänsä saapuvat kylään ilman etukäteisvaroitusta. Olohuoneessa tuoksuvat noutopizzat ja chicken wingsit. Selostuksen ja satunnaisten karjahdusten seasta kuuluu sihahduksia ja röyhtäyksiä. 

Ohjeita jalkapalloleskille

Mitä tehdä, jos jalkapalloleskeys yllättää? Seurapiiriperhosille ja megakiireisille ratkaisu on tietenkin helppo: he eivät edes mene kotiinsa ottelun ollessa käynnissä. Jos kuulut edellämainittuihin, nauti siitä, ettei kumppanisi vaadi huomiotasi ja tee kaikkea sitä, mitä et normaalisti ehdi tai viitsi tehdä. Käy salilla, pitkillä lenkeillä, näe ystäviä pidemmän kaavan mukaan tai tee ylitöitä ja ota vaihtoehtoisesti vapaata myöhemmin.

Moni kotihiiri tai työstään väsynyt haluaisi toki voida viettää aikaa myös kotonaan - oli meneillä sitten ottelu tai ei. Huomiota kumppanilta on monesti lähes mahdoton saada matsin aikana, joten kenties oma aika kannattaa käyttää todellakin hyödyksi ja hemmotella itseään. 

Laske itsellesi kylpy, ja lillu siellä pitkään kenenkään valittamatta. Shoppaile nettikaupoissa. Mieti uutta järjestystä kotiin (huom. älä missään nimessä ala vaihtamaan huonekalujen paikkaa matsin aikana - se voisi monen mielestä olla peruste erota!). 

Listasimme alle kotona viihtyvän futislesken selviytymispakkauksen tuotteet. Katso, montako sinulta jo löytyy. 

1. Kuulosuojaimet (tai vähintäänkin kuulokkeet).
2. Nettileffoja.
3. Kiinnostavia kirjoja. 
4. Korvatulpat ja silmälaput, mikäli tv:n valo ylettyy sänkyyn asti ja ottelu kestää myöhään. 
5. Herkkuja. 
6. Viiniä. 

Radio City järjestää Paavalin seurakunnan kanssa Futiskirkon. EM-kisojen välieräpeliä seurataan kauniissa Paavalinkirkossa Helsingin Vallilassa 6.7.2016. Tapahtuma alkaa klo 21.00 Futisehtoollisella ja itse peli pyörähtää käyntiin klo 22.00. Lue lisää tapahtumasta tästä

Lue myös: EM-kisojen pikkumaan fanilaulusta yllättävä hitti - leviää muiden katsomoissa

Voice ja Radio City kuuluvat molemmat Bauer Mediaan. 

Kilpailut

Uusimmat