Kuva: AOP

KooKoo-pakin viimeisen sekunnin rannelaukaus esti Liigan ennätyksen syntymisen

17.09.2016 19:28 - Mikko Räsänen

KooKoo-puolustaja Mikko Lehtonen laukoi viimeisellä sekunnilla kiekon SaiPan maaliin.

SaiPa ja KooKoo kohtasivat tänään toistamiseen vuorokauden sisään. KooKoo voitti kauden perjantaisen avausottelun 3-2, mutta nekin lukemat mairittelivat SaiPaa, sillä vain onni ja vähän väliä soineet SaiPan tolpat estivät rumempien lukemien syntymisen.

Tänään joukkueiden toiseen kohtaamiseen tulikin sisuuntuneempi SaiPa. Joukkue oli menossa puhtaaseen 3-0-voittoon Curtis Hamiltonin, Brett Carsonin ja Mikael Kurosen maaleilla, mutta pelin viimeisellä sekunnilla KooKoo-puolustaja Mikko Lehtonen kaunisteli tarkalla ranneruoskallaan loppulukemiksi 3-1. 

Osumallaan Lehtonen pilasi SaiPa-maalivahti Jussi Markkasen nollapelin ja esti samalla uuden liigaennätyksen syntymisen. Markkasella on nimittäin jo nimissään ennätys vanhimpana maalivahtina, joka on pelannut nollapelin Liigassa. Markkanen sai tuon ennätyksen nimiinsä viime kaudella, jolloin hän oli 40-vuotias. Torjumalla nyt nollapelin, olisi Markkanen siirtänyt ennätystä olemalla ensimmäinen 41-vuotias maalivahti, joka torjuu nollapelin. Kausi on vasta nuori ja nyt nähdyillä otteilla Markkanen kaunistelee ennätystä ennemmin tai myöhemmin.

Vaikka KooKoo ei sarjapisteitä nyt saanutkaan, oli maali Lehtoselle pieni lohdutuspalkinto. Perjantaisessa ottelussa Lehtonen tulitti kiekkoa kohti SaiPa-maalia peräti kymmenen kertaa ilman, että onnistui saamaan maalia. Lehtosen epäonnesta kertoo se, että hän laukoi kaksi kertaa putkeen kiekon SaiPan tolppaan.

SaiPa pelaa seuraavan kerran tiistaina, jolloin se kohtaa kotonaan Tapparan. KooKoo matkustaa perjantaina Turkuun TPS:n vieraaksi. 

Lue myös: Liigan uudet ulkomaalaiset arvioissa - Kärppien hankinnat onnistuneet parhaiten

Kilpailut

Uusimmat