Kuva: AOP

Lauri Markkanen valittiin Vuoden urheilijaksi - teki samalla historiaa

12.01.2024 11:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Urheilugaala järjestettiin Helsingissä eilen.

Suomen Urheilugaalaa juhlittiin eilen Helsingin Jäähallissa. Yksi palkinnon saaneista oli koripalloilija Lauri Markkanen, 26, joka palkittiin Vuoden urheilijana. 

Markkasen valinta oli historiallinen, sillä hän on ensimmäinen koripalloilija, joka on saanut kyseisen palkinnon Urheilutoimittajien Liiton äänestyksessä. Palkinto ei todellakaan tullut turhasta, sillä Markkasen ura on ollut huikea.

Muun muassa viime vuonna hänet palkittiin NBA:n kehittynein pelaaja -palkinnolla. Hänet valittiin myös NBA:n All Stars -otteluun ensimmäisenä Pohjoismaisena pelaajana kautta aikain. Tällä hetkellä hän pelaa NBA-seura Utah Jazzissa. 

Palkinnon Markkanen otti vastaan suurella ilolla. Instagramissa julkaistussa päivityksessään hän kiittää lähipiiriään saamastaan tuesta.

"Kaikki tukijoukot ovat olleet tärkeässä roolissa mutta kaikkein suurin kiitos kuuluu perheelle. Iskä, Äiti, Eero ja Miikka: KIITOS! ❤️ Tuen määrä on ollut ihan uskomatonta pikkupojasta lähtien," Markkanen kirjoittaa. 

Oman osansa kiitoksista saa myös Markkasen vaimo.

"Vielä viimeiset kiitokset menee vaimolleni Vernalle. Tuen ja motivaation määrä mitä saan kotoa on ihan äärettömän tärkeässä roolissa. Oot antanu mulle mahdollisuuden antaa kaikkeni koripallolle kun tiedän miten hyvin huolehdit meidän kodista ja rakkaista lapsista!"

Julkaisun ja kaikki sen keräämät kommentit pääset katsomaan alta. Jos julkaisu ei näy, löydät sen myös täältä

Lue myös: Koripalloilija Lauri Markkanen on saanut Suomen sekaisin - mikä on hänen salaisuutensa?

Lähde: Suomen Urheilugaala

Kilpailut

Uusimmat