Kuva: SHUTTERSTOCK

Suosikkilajin MM-kisat järjestetään ensi kesänä Suomessa

27.02.2024 12:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

MM-kisat pelataan Tampereella ja Nokialla heinäkuussa 2025.

Frisbeegolfin MM-kisat on järjestetty Pohjois-Amerikassa vuodesta 1982 lähtien. Ensi vuoden kesänä tulee kuitenkin poikkeus, sillä lajin kattojärjestö PDGA on historiallisesti myöntänyt vuoden 2025 frisbeegolfin MM-kisat Suomeen.

Kisat pelataan Tampereella Tampere Disc Golf Centerin radalla ja Nokialla European Openista tutulla "The Beast"-radalla heinäkuussa 2025. 

Frisbeegolf on kasvanut räjähdysmäisesti kuluneiden vuosien aikana. Esimerkiksi vuonna 2009 Suomen Frisbeegolfliiton jäsenseurojen jäsenmäärä oli 692 henkilö kun taas vuonna 2023 määrä oli 11869. 

– MM-kilpailujen saaminen Suomeen on ollut pitkäaikainen tavoitteeni. Tuntuu erittäin hienolta saada tämä kunnia järjestää lajin merkittävin tapahtuma Tampereella ja Nokialla. Tämä on osoitus pitkäjänteisestä työstä, mitä olemme lajin eteen tehneet. Näistä MM-kisoista tulee ikimuistoiset, kertoo tapahtuman johtaja Jussi Meresmaa.

Frisbeegolf on urheilulaji, jonka perusperiaate on sama kuin perinteisessä golfissa. Tavoitteena on päästä väylän alusta lopun koriin mahdollisimman vähin heitoin. 

Lue myös: Oletko kova urheilutietäjä? Vain parhaat vetävät tässä testissä täydet pisteet

Lue myös: Urheilumaailma kohisee nyt 16-vuotiaasta Lukesta -"ihmepoika" kirjoittaa historiaa uudelleen

Lue myös: Coco Gauff voitti US Openin - 5 faktaa, joita et ehkä tiennyt 19-vuotiaasta tennistähdestä

Lähde: Frisbeegolfmedia

Kilpailut

Uusimmat