Kuva: YouTube

Tänään tv:ssä: Elokuvahistorian pelottavin sarjamurhaaja - voitti 5 Oscaria

17.05.2016 07:15 - Rea Tallgren

Hannibal Lecterin hahmo on kuuluisa - hän oli paitsi sivistynyt herrasmies, myös suunnattoman julma tappaja, joka janosi ihmislihaa.

1991 vuonna julkaistu elokuva Uhrilampaat pohjautuu Thomas Harrisin samannimiseen hittiromaaniin. Hyytävässä elokuvassa Jodie Fosterin esittämä FBI-agentiksi opiskeleva Clarice Starling yrittää saada kiinni kylmäverisen sarjamurhaajan, jolla oli tapana nylkeä uhrinsa.

Ymmärtääkseen paremmin tappajan mielenliikkeitä, Starlingin on pakko tutustua Anthony Hopkinsin esittämään Hannibal Lecteriin, joka itse istuu korkean turvaluokan vankilassa jäätyään kiinni lukuisista murhista. Hänellä oli myös tapana syödä uhrinsa. 

Elokuva esittää Hannibal Lecterin hyytävässä valossa. Mies on rauhallinen, ja huomattavan älykäs. Silti hän on sairas ja janoaa verta.

Hopkinsin roolisuoritus on arvosteltu maailman pelottavimmaksi muun muassa Screen Rantin toimesta. Siinä roolisuorituksen sanotaan olevan hyytävä juuri sen takia, että Hopkins on antanut hahmolleen pehmeän ja rauhallisen äänen, joka täysin järkevällä äänensävyllä voi puhua mitä kammottavampiakin asioita.

Arvostetun IMDb:n sivuilla Uhrilampaat on äänestetty maailman toiseksi parhaaksi kauhuelokuvaksi. Sen kokonaisarvosana on 8,6, ja se puolestaan tarkoittaa, että elokuva mahtuu kaikkien aikojen parhaiden 250 elokuvan joukkoon. 

Elokuva oli ilmestyessään hitti. Hopkins ja Foster voittivat molemmat rooleistaan Oscar-palkinnot. Lisäksi elokuva sai parhaan elokuvan Oscarin ja ohjaus ja käsikirjoituskin palkittiin. 

Uhrilampaat
klo 21
HERO

Kilpailut

Uusimmat