Kuva: AOP

Steven Spielberg on huolestunut elokuva-alan uudesta trendistä - "Vaarallista"

19.05.2016 20:00 - Iiro Myllymäki

Arvostettu elokuvaohjaaja ei suhtaudu suopeasti virtuaalitodellisuuden käyttöön elokuvissa.

Kolme kertaa Oscar-palkinnon voittanut elokuvaohjaaja Steven Spielberg, 69, on puhunut Cannesin elokuvajuhlilla huolestaan virtuaalitodellisuuden hyödyntämisestä elokuvissa. Virtuaalitodellisuuteen upotessaan katsoja pystyy itse valitsemaan, mihin suuntaan hän katsoo elokuvan maailmassa. Tämä vähentää ohjaajan kontrollia omasta teoksestaan.

- Mielestäni virtuaalitodellisuuden myötä siirrymme vaaralliseen järjestelmään. Virtuaalitodellisuus antaa katsojalle paljon liikkumavaraa olla noudattamatta tarinankertojien ohjausta, kun katsoja voi itse päättää, minne katsoo, Spielberg sanoo.

Tarinankerronta vaarassa

Spielbergin huolena on, että itse elokuvien tarinat saattavat välittyä katsojille huonommin, kun heillä on entistä enemmän valinnanvaraa katsomiskokemuksessaan. Tämänvuotisilla Cannesin elokuvajuhlilla esitetään myös virtuaalitodellisuuselokuvia. Yksi niistä on lyhytelokuva Invasion, jonka ohjaaja Eric Darnell puolustaa uutta teknologiaa.

- Se ei ole pelkkä jatke elokuvaperinteeseen. Se on aivan oma juttunsa, ja elokuvantekijöiden pitää tutkia kaikkia työkaluja, jotka heidän käytössään ovat, Darnell sanoo.

Lue myös: Mitä ihmettä? Tetris-pelistä tehdään elokuvatrilogia

Lähde: The Guardian

Kilpailut

Uusimmat