Kuva: Mikko Räsänen

Paula Vesala esiintyi krapulassa festareilla: "Siihen kiteytyi nuoruus"

23.06.2016 14:15 - Pauliina Jokinen

Paula Vesala nousee kesällä ensimmäistä kertaa lavalle sooloartistina.

Festarikesä lämpenee pikkuhiljaa, vaikka sateet saattavatkin kastella innokkaimmat juhlijat. Aina kesät eivät ole olleet sateisia ja parhaat muistot saattavatkin liittyä helteisin kuumiin kesäpäiviin.

Näin on myös Paula Vesalalla, jonka ikimuistoisin festivaalimuisto piti sisällään niin krapulan, helteen, Provinssin päälavan kuin yöttömät yötkin.

- Olen nuorena tehnyt paljon töitä elääkseni, eikä minulla ollut koskaan varaa mennä festareille ja ostaa lippua, Vesala kertoo.

Tilanne muuttui kuitenkin kertaheitolla, kun Vesalan ja Mira Luodin luotsaama PMMP löi itsensä läpi Kuulkaas enot -levyllään ja heidät pyydettiin esiintymään Provinssirockin päälavalle. Keikkaan oli aikaa viikko, kun Vesala törmäsi ystäväänsä Olavi Uusivirtaan terassilla Helsingissä

- Olavi kysyi paljonko olin saanut Teosto-maksuja. En ollut edes osannut odottaa maksuja. Kävelin siltä seisomalta pankkitilille ja olin aivan, että jumalauta, Vesala kertoo.

Siitä alkoi viikko, jonka aikana ei himmailtu.

- Valvoimme yöt, uimme Stadikalla ja juhlimme. Kun sitten päästimme ensimmäistä kertaa ikinä Provinssiin, oli kuuma ja aurinko paahtoi. Nousimme päälavalle pienessä krapulassa homma vain lähti, Vesala muistelee.

- Kuuntelimme yöhön asti keikkoja ja lähdimme kotiin Uusivirran bussilla, joka hajosi huoltoasemalle. Soitimme kitaraa, siellä oli joku pornotähtikin ja matka kotiin kesti 16 tuntia, Vesala muistelee.

Vesalan mukaan viikkoon tiivistyi nuoruus, jonka hän ikuisti myöhemmin Kesäkaverit-kappaleeseen.

Erilainen festarikesä edessä

Sittemmin Vesala on kolunnut artistina satoja kotimaisia festareita ja noussut lavalle valtavien ihmismassojen eteen. Tänä kesänä Vesala nousee ensimmäistä kertaa festivaalilavoille sooloartistina.

Keikoilla kuullaan Vesalan ensimmäisen soololevyn kappaleita.

Takana ovat PMMP-vuodet ja yhteiset esiintymiset Luodin kanssa. Molemmat naiset nähdään kuitenkin muun muassa Ruisrockissa esiintymässä.

- Se tuntuu luontevalta. Meillä on niin erilaisia sooloprojekteja. Menneet ovat menneitä ja vaalimme niitä hyvällä mielellä, mutta en haikaile niitä aikoja, Vesala kertoo.

Vesala odottaa kesän keikkoja innolla. Sen jälkeen on aika suunnata takaisin Yhdysvaltoihin, missä Vesala nykyisin asuu perheensä kanssa.

- Sen jälkeen en sitten oikeasti tiedä, milloin tulen Suomeen keikkailemaan. En tiedä, mitä artistiurallani on edessä. En kuitenkaan aio jäädä tänne ja hulluna hillua, Vesala sanoo.

Lue myös: Paula Vesala ei kaipaa menneitä: "Menneisyys oli paljon paskempi kuin nykyisyys"

Kilpailut

Uusimmat