Kuva: Senja Rapila

Stig myöntää: Tuttu imago on myös taakka

30.06.2016 19:45 - Emmi Moilanen

Stig paljastaa, että halusi ensimmäiselle keikalleen pukeutua mahdollisimman hölmön näköisesti - ja sille tielle on jäänyt. Tuttu imago voi kuitenkin olla myös taakka.

Kesällä ahkerasti keikkalavoja kiertävä Stig, oikealta nimeltään Pasi Siitonen, 37, kertoo pitävänsä vaatteiden avulla hassuttelusta. Erottuvasta ja omaperäisestä tyylistään huolimatta Stig kuitenkin toteaa, ettei juurikaan kuluta aikaansa aamuisin vaatekaapin edessä.

- Kun tein ensimmäisen keikan Stig Dogina, mietin silloin päivää etukäteen, että mitä päälleni puen, mies kertoo Voice.fi:lle uransa alkuvaiheista.

Pukeutumistyyli on Stigin omien sanojen mukaan siitä lähtien pysynyt lähes muuttumattomana. Nykyään päänvaivaa aiheuttavat vain lippiksen sekä verryttelytakin värit.

- Ensimmäiselle keikalle lähdin tavoittelemaan suoraan sanottuna mahdollisimman hölmön näköistä tyyliä. Ei ollut silloin aavistustakaan, että sille tielle jäisin.

Tavaramerkkinä ennalta-arvaamattomuus

Hiljattain uuden Oon tulossa kotiin (nakkikukkaro) -kappaleen julkaissut Stig kertoo, että myös videoihin ja promootiota varten otettaviin kuviin pukeutumisen suhteen hän lähtee tunne- sekä huumoripohjalta.

- Tavaramerkkini taitaa olla se, etteivät kuuntelijat oikein tiedä, että minkä näköinen Stig siellä seuraavassa videossa taas odottaa, hän kertoo.

Stig lisää, ettei kuviin ja videoihin ei ole yritetty luoda minkäänlaista jatkumoa, vaan aina on keksitty jotain uutta. Mies toteaakin, että ei ole tyylinsä suhteen ”erityisen ronkeli ja suostuu vähän kaikkeen”.

- Olen sanonut ohjeeksi, että mitä huvittavammalta näyttää, niin sitä parempi.

Tuttu imago on myös taakka

Stig kertoo, että alun perin keikkailuun suunniteltu tyyli ja vaatteet ovat sulautuneet yhteen miehen arkipukeutumisen kanssa.

- Helpottaa hirveästi, ettei tarvitse kaksia vaatteita ostaa, Stig toteaa.

Hän myöntää kuitenkin ajatelleensa, mitä radikaali tyylinmuutos mahdollisesti voisi tuoda tullessaan.

- Ehkä minä joku päivä räväytänkin, mutta on siinä sellainen pieni pelko, että tunnistetaanko sitten samaksi artistiksi. Kyllä se on tietynlainen taakka, että pitää näyttää samanlaiselta. Haluaisi uskoa, että kyllä se musiikki riittää, mutta kyllä tähän liittyy myös se ulkomuoto, mies pohtii.

Lue myös: Stig eli yli varojensa: Tuhlasi suuria summia taksilla ajeluun

Lue myös: Stig paljastaa: "Muutan artistinimeni"

Kilpailut

Uusimmat