Kuva: Senja Rapila

Uniikki kokeilee siipiään näyttelijänä: "Toivottavasti tulee lisää elokuvarooleja"

01.07.2016 15:15 - Emmi Moilanen

Apulanta-yhtyeestä kertovassa "Teit meistä kauniin" -elokuvassa nähtävä Uniikki kertoo myös, että ystävyyssuhteiden solmiminen aikuisena on harvinaisempaa.

Pitkään suomirapin parissa töitä tehnyt Uniikki, oikealta nimeltään Dan Tolppanen, 35, on genren suosion vaihteluista huolimatta pitänyt uransa koko ajan nousujohteisena. Mies arvelee yhtenä menestyksen syynä olevan sen, että hän pitää erityisen hyvää huolta faneistaan.

- Pidän heihin tiiviisti yhteyttä sosiaalisessa mediassa. Ei ole mitään ”team Uniikkia”, joka siellä vastailee, vaan olen omana itsenäni siellä paikalla.

Hiljattain uuden Himomamma-kappaleen julkaissut mies uskoo menestyksensä avaimina olevan myös positiivisen asenteensa sekä halun motivoida ja luoda hyvää energiaa ympärilleen.

- Esimerkiksi Pätkätöis-kappale sai ihan mielettömästi palautetta, että se on auttanut ihmisiä todella paljon vaikeissa tilanteissa ja elämänvaiheissa.

- Menee ihan roska silmään niitä lukiessa. Jos oikeasti pystyn vaikuttamaan niin paljon ihmisiin, niin ehkä he myös sitten jäävät, eivätkä fanit lähde pois, Uniikki arvelee koko ajan laajentuneesta kuuntelijakunnastaan.

Menestyksekäs ura on vaatinut myös kovaa työntekoa ja esimerkiksi YouTube on ollut Uniikille merkittävä väylä musiikkinsa esille tuomiseen.

- Olen varmaan suomirapin yksi tuotteliaimmista. Olen painanut lähestulkoon albumi per vuosi tahdilla, enkä ole oikein koskaan pitänyt mitään taukoa, vaan jatkan aina tekemistä.

- Tämä on oikeastaan sellainen ammatti, että olet aina töissä, kun liikut ihmisten ilmoilla. Jotta oikeasti pystyn irtautumaan kaikesta, täytyy lähteä ulkomaille, mies toteaa.

(kuva: Senja Rapila)

Sooloura oli itsestäänselvyys

Uniikki paljastaa, että siirtyminen soolouralle vuonna 2008 ”jännitti ihan sikana”. Uniikin aikaisempi yhtye Kapasiteettiyksikkö jäi tuolloin määrittelemättömän mittaiselle tauolle, eivätkä yhtyetoverit olleet enää halukkaita jatkamaan musiikin tekemistä.

- Oli itsestäänselvää, että haluan jatkaa uraani.

Uniikki kertoo, ettei epäröinyt siirtymistä sooloartistiksi, mutta myöntää kuitenkin jännittäneensä sitä, millä tavalla yleisö ottaisi hänet vastaan.

- Olenko niin hyvä, että pystyn tekemään tätä elääkseni, Uniikki kertoo miettineensä tuolloin.

Miehen mukaan sooloura lähti lopullisesti lentoon Pojat on poikii -kappaleen ilmestyttyä vuonna 2010.

- Se oli sellainen lopullinen hetki, kun tiesin, että kaikki tulee menemään hyvin.

Ystävystyminen vaikeaa aikuisena

Uniikki kertoo, ettei aikuisiällä ystävysty enää kovinkaan helposti. Mies kertoo tunteneensa esimerkiksi räppäri Elastisen, eli Kimmo Laihon, 35, lapsuusajoistaan saakka.

- Hyvät ystävät ovat olleet niin pitkään ympärillä, että en edes halua muuta. Tässä iässä et voi enää saada parempia ystäviä, kuin ne, jotka olet tuntenut 33 vuotta, hän toteaa.

Runsaasti musiikkipiireistä ystäviä omaava Uniikki paljastaa, etteivät menestys ja raha ole vaikuttaneet kaverisuhteisiin negatiivisesti.

- Emme ole koskaan kiistelleet rahasta ja kaikilla on todella terve suhtautuminen siihen. Raha mahdollistaa sen, että pystymme tekemään yhdessä hienoja juttuja. Esimerkiksi reissaamme paljon yhdessä, vuokrataan välillä jahteja Dubaissa ja muuta, mies kertoo.

Uniikin mukaan menestys ei ole luonut ystäväpiirin keskuuteen kilpailua.

- Asenteeni on, että kun ystävilläni menee hyvin, niin minullakin menee hyvin.

Ystäviensä kanssa yhdessä työskentelevä Uniikki kertoo tilanteen olevan todellinen voimavara. Kääntöpuolena kuitenkin on, että työn ja vapaa-ajan erottaminen on ajoittain vaikeaa.

- Se ei haittaa, koska työ antaa elämälleni merkityksen, hän toteaa.

Ystävien kanssa työskennellessä joutuu välillä ratkomaan myös ristiriitatilanteita. Uniikki myöntää, että ongelmista puhuminen voi olla välillä vaikeaa.

- Samassa firmassa ollessamme joutuu välillä sanomaan päin naamaa ja olemaan vakavana. Emme lakaise asioita maton alle, se on tosi hyvä asia meidän työyhteisössämme.

(kuva: Senja Rapila)

"Minun ei tarvitse ajatella rahaa"

Musiikillaan hyvin tienaava mies ei koe itseään tuhlailevaksi persoonaksi, vaan kertoo aina olleensa säästeliäs. Uniikki kuitenkin myöntää, että raha helpottaa asioita ja on mahdollistanut tiettyjä asioita hänen elämässään. Hintoja ei tarvitse katsoa niin tarkasti.

- Mielestäni on kiva, ettei minun tarvitse ajatella rahaa. Se on mahdollistanut sellaisen elämäntyylin, josta pidän. Ajan sellaista autoa kuin haluan ja asun sellaisessa talossa kuin haluan. 

Silloin kun mies tuhlaa, hän käyttää rahaa mielellään arvokelloihin. Uniikki myös kertoo auton olevan kallein omaisuutensa heti asunnon jälkeen.

- Autohan on huono sijoitus, mutta toisaalta se on sijoitus omaan hyvinvointiini. Olen hereillä enemmän autossani kuin kotona, sata keikkaa vuodessa tekevä Uniikki toteaa.

Uusi aluevaltaus näyttelijänä

Uniikki kertoo viettävänsä kesän keikkailun sekä työn merkeissä. Tulevana syksynä mies tekee aivan uuden aluevaltauksen, sillä ensi-iltansa syyskuussa saavassa Apulanta-yhtyeestä kertovassa "Teit meistä kauniin" -elokuvassa Uniikki debytoi näyttelijänä. Hänet nähdään valkokankaalla Rätti-nimisen miehen roolissa.

- Olen varmaan koko elokuvan synkin hahmo. Hauskaa, sillä olen oikeasti hymyilevä ihminen ja oli hienoa päästä näyttelemään ihan jotain muuta kuin on. Oli hauskaa heittäytyä siihen rooliin, Uniikki kertoo.

Uniikki kertoo myös, että vaikka rooli ei ollut suuri, hänelle oli merkittävä asia päästä mukaan suureen, suomalaiseen elokuvatuotantoon.

- Tuli hyvää palautetta tuotantoyhtiöltä ja ohjaajalta. Yksi tulevaisuuden toiveeni onkin näytteleminen. Toivotaan, että sitten, kun elokuva syksyllä tulee ja ihmiset näkevät sen, niin tulisi lisää elokuvarooleja, hän toteaa.

Katso Uniikin Pojat on poikii -kappaleen musiikkivideo alta.

Lue myös: Uniikki julkaisi suloisen nuoruuskuvan - tunnistatko kuvasta toisen tunnetun räppärin?

Lue myös: Elastisesta julkaistiin yli 15 vuotta vanha valokuva - siloposkinen nuorukainen!

Kilpailut

Uusimmat