Kuva: AOP

IS: Kotiteollisuuden kappaleet ovat pelastaneet ihmishenkiä - "Hämmentäviä ja pelottavia tilanteita"

04.10.2016 08:30 - Senja Rapila

Monet mielenterveysongelmista kärsivät ihmiset ovat saaneet Kotiteollisuuden musiikista voimaa elämiseen, bändin laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on kertonut Ilta-Sanomille.

Kotiteollisuuden nyrpeä ja haudanvakava keulahahmo Jouni Hynynen, 46, on kertonut Ilta-Sanomien haastattelussa, että rock-musiikin soittaminen mielletään Suomessa todella vakavaksi puuhaksi. Hynysellä on kuitenkin toisenlainen ajattelumaailma asian suhteen.

- Ajattelen lähtökohtaisesti niin, että jos olet nelikymppinen ja soitat rokkibändissä, niin onhan se tavallaan aika säälittävää, Hynynen kommentoi Ilta-Sanomille.

Hän kuitenkin paljastaa, että saa aina välillä palautetta musiikistaan erilaisista mielenterveysongelmista kärsiviltä ihmisiltä. Osa kiittelee sitä, että Kotiteollisuus on pelastanut heidän henkensä.

- Siinä vaiheessa kun tullaan kertomaan, että jokin meidän kappaleemme on pelastanut jonkun ihmisen hengen, niin siinä olisi helppo tuudittautua sellaiseen tunteeseen, että teen jotenkin merkityksellistä musiikkia, Hynynen pohtii.

Vaikka rokkarista onkin mukavaa saada positiivista palautetta musiikistaan, tulee samalla hänelle hämmennyksen hetki: mitä palautteeseen tulisi vastata?

- Totta kai ne viestit lämmittävät, mutta samalla ne ovat hyvin hämmentäviä ja vähän pelottaviakin tilanteita. Sitä pohtii, että mikä minä - asian suhteen täysin ammattitaidoton ihminen - olen tuolle sanomaan mitään? Ehkä yritän kirjojen huumorin avulla jollain tavalla vetäytyä tällaisesta vastuusta.

Lue myös: Led Zeppelin -legenda hämmentyi Ozzy Osbournen tekstiviestistä: "Kissani on kateissa!"

Kilpailut

Uusimmat