Kuva: Vimeo

Janna avioeronsa saamasta julkisuudesta: "Ihmisten kiinnostus oli raskasta"

04.11.2016 07:45 - Senni Loikala

Anna Mä Puhallan -singlen hiljattain julkaissut Janna käsittelee myös elämän kipeitä kokemuksia musiikissaan.

Kolme studioalbumia julkaissut Janna, oikealta nimeltään Janna Hurmerinta, 34, on koskettanut suomalaisia riipaisevan kauniilla kappaleillaan. Laulaja on julkaissut esimerkiksi tunteikkaat radiohitit Paljon Onnee, Sä et ole hullu ja Läpinäkyvä.

Biisien aiheet löytyvät kappaleisiin usein omasta elämästä. Janna vastaa kysymykseen siitä, miten paljon musiikin tekeminen on auttanut häntä käsittelemään avioeroa räppäri Junosta. He ehtivät olla naimisissa noin puoli vuotta, minkä päätteeksi Janna jätti avioeropaperit käräjäoikeuteen helmikuussa.

- Kyllä minä olen aina kirjoittanut kipeistä kohdista elämässä. On ehkä väärin sanoa, että se on eräänlaista terapiaa; kyse on ennemminkin siitä, että haluan käsitellä musiikilla niitä aiheita, jotka koskettavat ja puhuttelevat itseäni. Kaikkihan me kuitenkin käydään läpi melko samanlaisia juttuja, Janna kertoo.

Uutta musiikkia onkin jo syntynyt. Laulaja on työstämässä uutta albumia, ja Anna Mä Puhallan -single julkaistiin lokakuussa. Se kertoo tuen ja lohdutuksen merkityksestä vaikeina hetkinä.

- Minulla itselläni on ihania naisia ystävinäni. Heidän kanssaan olen jutellut paljon kaikesta. Olen myös todella läheinen vanhempieni ja kahden tätini kanssa. Siinä mielessä olen onnellisessa asemassa, että elämässäni on ihmisiä, joiden kanssa voin jakaa asioita.

Musiikista puhuminen keskiöön

Muusikkoparin avioeroa käsiteltiin laajasti myös mediassa. Tämän vuoksi onkin aiheellista kysyä, toivooko Janna, että aiheen annettaisiin jo olla.

- Ehdottomasti toivon. Olen aina halunnut olla julkisuudessa vain musiikkini takia. Siitä voin mielelläni puhua niin paljon ja syvällisesti kuin halutaan, mutta minulla ei ole mitään tarvetta olla julkisuudessa yksityisasioistaan avautuva julkkis. Musiikki puhukoon puolestaan.

- Minä en voinut asialle mitään, että siitä vedettiin sata lööppiä. Ymmärrän, että ihmisiä kiinnostaa, mutta se oli raskasta, koska yksityiselämän jutut ovat yksityisiä. Sen takia haluaisin puhua mieluummin musiikista.

Jos laitteellesi on asennettu Spotify, pystyt kuuntelemaan Jannan Anna Mä Puhallan -kappaleen alta.

Lue myös: Janna Hurmerinta: "Olen pitänyt Antti Tuiskulle laulutunteja"

Kilpailut

Uusimmat