Kuva: Fotolia

Tiedätkö, miten syötynä pitsa maistuu parhaimmalta?

14.10.2016 17:15 - Elisa Jalasjoki

Pitsaa ei kuulukaan leikata tasaisiksi siivuiksi.

Luultavasti lähes jokainen meistä on tottunut leikkaamaan pitsan jokseenkin samankokoisiin symmetrisiin paloihin ja nauttimaan nuo palat haarukan ja veitsen kanssa. Tällä taktiikalla pitsan päällysteet eivät pysy kunnolla sen päällä, vaan valuvat takaisin lautaselle. Kyseinen syöntitapa on täysin väärä, ainakin, mikäli italialaisen herkun asiantuntijoita on uskominen. 

Pitsa-konkarit kyllästyivät katsomaan ihmisten tapaa syödä pitsaa. He päättivät tuoda julki tiedon, miten kyseinen ruoka tulisi oikeaoppisesti syödä. Oikea tapa syödä pitsaa onkin kaikkien näiden vuosien ajan ollut seuraavanlainen: Pitsa tulisi taittaa keskeltä kahtia ja syödä käsin.

Jotkut menevät myös asteen pidemmälle, ja taittelevat koko pitsan neljään osaan, jolloin se muistuttaa lompakkoa. Alta voit katsoa kuvan tästä tavasta. 

- Ihmiset ovat kasvaneet ajattelemaan että pitsa tulee leikata täydellisiksi viipaleiksi, jonka jälkeen se syödään. Se on kuin kirjeen laittamista postiluukkuun. Tosi asiassa tämä taktiikka on väärä, pitseriayrittäjä Jim Morgan kertoo. 

Asiantuntijan mukaan vielä pitsan taittamista tärkeämpää on se, ettei sitä aterioida haarukan ja veitsen kanssa. Morgan toteaa aterinten käyttämisen olevan pahin mahdollinen. 

- Pitsa on luotu käsin syötäväksi, hän summaa.

Lähde: Independent 

Lue myös: Iloisia uutisia: Pizza tekee ihmisestä tehokkaamman

Lue myös: Oletko lausunut Adidas-merkin nimen väärin aina? Oikea lausumistapa yllättää

Kilpailut

Uusimmat