Kuva: Nelonen

Tänään tv:ssä: Maailman kuuluisin arkeologi pelastaa jälleen kerran maailman

29.10.2016 07:10 - Mika Parikka

Harrison Fordin viimeisin Indiana Jones -elokuva ilmestyi vuonna 2008. Legendaarinen arkeologi joutuu jälleen kerran pelastamaan maailman.

Indiana Jones -elokuvasarja kuuluu kuuluisimpien elokuvasarjojen joukkoon. Harrison Fordin näyttelemän arkeologin ja elokuvien tunnusmusiikin tuntevat varmaan kaikki, vaikka yhtäkään sarjan elokuvaa ei olisi nähnytkään.

Indiana Jones -elokuvia on tehty tähän mennessä neljä kappaletta, mutta viideskin on Disneyn mukaan tekeillä. Tänään tv:ssä nähdään elokuvasrajan neljäs osa, vuonna 2008 ensi-iltansa saanut Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta.

Elokuvaa suunniteltiin yli kymmenen vuotta ja käsikirjoituksia tehtiin useita. Vauhdikkaassa seikkailussa Indiana Jones kohtaa viidakon vaarat, ylimaallisia voimia sekä neuvostoliittolaisia agentteja. Erilaiset tapahtumat johdattavat Jonesin Etelä-Amerikkaan kristallikallon jäljille. Aarteen joutuminen vääriin käsiin horjuttaisi maailmanrauhaa, joten tilanne on luonnollisesti akuutti.

Elokuvaa tähdittää Harrison Fordin lisäksi mm. Transformers-elokuvista tunnettu Shia LaBeouf sekä Cate Blanchett. Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta on myös kaupallinen menestys. Sen budjetti oli 185 miljoonaa dollaria eli noin 170 miljoonaa euroa. Se tuotti kuitenkin tekijöilleen noin 787 miljoonaa dollaria eli noin 721 miljoonaa euroa.

Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta
Nelonen
21:00

Katso elokuvan traileri alta:

Lue myös: James Bond, Indiana Jones ja Forrest Gump - elokuvaroolit joista tähtinäyttelijät kieltäytyivät

Lue myös: Harrison Ford tylyttää nykyajan nuoria - lue lukeudutko itse miehen halveksimaan ihmistyyppiin

Kilpailut

Uusimmat