Kuva: AOP

Jarkko Ahola ei ehdi paneutua kaikkiin saamiinsa viesteihin: "Ei se mulkku edes vastaa"

30.11.2016 12:15 - Reija Saarinen

Ahola mukaan nykyään artisteilta vaaditaan ehkä liikaa.

Muusikko Jarkko Ahola, 39, on ollut pinnalla jo pidemmän aikaa. Aluksi Teräbetonin nokkamiehenä, myöhemmin sooloartistina. Noiden vuosien aikana palautettakin on tullut otettua vastaan, toki useimmiten positiivista sellaista.

- Joskus tuntuu, että huonon palautteen antaja haluaa vain jatkaa. Silloin ymmärtää, että palautteen takana onkin se, että tyyppi ei tykkää minusta ja siksi se haluaa jatkaa loukkaamista. Jos ihminen antaa rakentavaa kritiikkiä, otan sen vastaan mielelläni.

Aholan mukaan kritiikkiä tulee pääasiassa sosiaalisen median kautta, siellä se kun on paljon helpompaa.

- Kyllä muutaman kerran on tullut päin naamaakin, mutta silloin siihen on yleensä liittynyt alkoholi.

- Olen aika anteeksiantava ihminen, enkä siksi jää miettimään noita. Eihän sitä itsekään puhu pelkästään järkeviä asioita, joten en ala tuomitsemaan ketään.

"Se mulkku ei edes vastaa"

Aholan mukaan kannattaakin miettiä esimerkiksi sitä, mitä sosiaalinen media artistille itselleen antaa. Jos työmäärä on suurempi kuin siitä saatu hyöty, ei hommassa ehkä ole järkeä.

- Olen itse aika epäaktiivinen sosiaalisessa mediassa. Yritän kyllä olla läsnä, mutta olen kuitenkin todella musiikki - ja asiakeskeinen, enkä jaa omia mielipiteitäni. Minulla ei myöskään ole omaa henkilökohtaista Facebook-tiliä, vain pelkkä artistisivu. Tuntuu, että sekin vie todella paljon aikaa.

Aholan mukaan hän saa jonkun verran yhteydenottoja Facebookin kautta. Mukana on niin kahvikutsuja kuin syvänalyyttistä palautettakin. Eniten Aholaa harmittaa se, että hän ei ehdi reagoimaan kaikkeen lukemaansa.

- Olisi todella kiva vastata takaisin, mutta huomaa ettei ole aikaa. Ja sitten se toinen näkee, että olen viestin lukenut ja saattaa loukkaantua siitä, ettei se mulkku edes vastaa.

Aholan mukaan artistilta ehkä odotetaankin nykyään liikaa.

- 80-luvulla olin onnellinen, että löysin jonkun artistin levyn. Sitä metsästettiin viikkoja, joskus jopa vuosia. Nyt odotetaan, että musiikki tulee ulos heti, että tyyppi tapaa sut ja antaa nimmarin ja fanikuvan ja ehkä lisää vielä Facebook-kaveriksi. Se on ehkä vähän liikaa pyydetty.

Uusimmat