Kuva: Mikko Räsänen

Jarkko Ahola muistelee kohtaamista Manowar-legendan kanssa: "Kätteli ja vielä tunnistikin"

12.12.2016 12:45 - Reija Saarinen

Aholan mukaan tätä nykyä hän on musiikin suhteen todella kaikkiruokainen.

Hevimies Jarkko Ahola, 39, tunnustautuu kovaksi Manowar-faniksi. Kyseinen yhtye on kulkenut hänen mukanaan teini-iästä saakka ja teki aikoinaan vaikutuksen, johon kukaan muu ei ennen sitä ollut pystynyt.

- Manowaria kuuntelin todella monta vuotta. Sehän on tietenkin sellainen heavy metallin kuningas. Ennen sitä kuuntelin Acceptia ja Twited Sistersiä, mutta kun Manowar tuli, kaikki muu oli sen jälkeen paskaa.

- Yläasteella sain kuitenkin vihiä Deep Purplesta, Black Sabbathista ja muista 70-luvun suurista ja ne kyllä iski myös. Jossain vaiheessa sitten ymmärsinkin, että kuuntelen melkein kaikenlaista musiikkia.

Vaikka musiikkimaku on ikävuosien karttuessa laajentunut, on Aholasta silti edelleen mukavaa palata vanhojen tuttujen levyjen pariin.

- Kyllä minä huomaan sen, että on kuitenkin kiva palata siihen tuttuun ja turvalliseen, joka potkii vähän perseelle. Kyllä siitä saa jotain sellaista, mitä muualta ei saa.

"No Bullshit"

Ahola on siinä mielessä onnekas, että hän on päässyt myös tapaamaan omia idoleitaan. Muutama vuosi sitten Teräsbetoni nimittäin lämmitteli Manowaria tämän Suomen-keikoilla.

- Se oli hienoa, että bändin pomo (Eric Adams) tuli itse kättelemään ja tunnistikin vielä. Tuumas jotenkin näin - I know you. You are a great singer. Olin ihan ihmeissäni ja kysyin, että onko tämä nyt jotain amerikkalaista bullshittiä, vastaus oli - No bullshit!

- Se oli kyllä hieno hetki. Mietin kyllä sitä, että hitsi jos olisin ollut 10 vuotta nuorempi, niin olisin ollut polvillani. Nyt se oli enemmän sellainen, että tunsin itseni aika tasavertaiseksi, mikä oli vähän tylsää.

Lue myös: Jarkko Ahola: Intohimoiset fanit ovat aina outoja tyyppejä

Uusimmat