Kuva: Senja Rapila

Juno pitää provosointia taiteenlajina - "Nykyään kaikki on tosikkoja ja menestyskeskeisiä"

09.02.2017 16:15 - Senja Rapila

Räppärin mielestä se, että on julkisuudesta tuttu henkilö, ei tarkoita sitä, että pitäisi alkaa kuivaksi ihmiseksi.

Juno, 30, aloitti soolouransa 2000-luvun alussa. Hän on käyttänyt muun muassa taiteilijanimiä Jon F. Remedy, Veltton Jon sekä Young $immons. Juno eli Jon Korhonen oli vielä joskus räppäri, jonka nimi ei kertonut suomalaisille yhtään mitään.

Suomalaisten suosion Juno voitti viimeistään ollessaan mukana Elokuu-yhtyeessä. Yhtyeen debyyttisingle Soutaa huopaa julkaistiin tammikuussa 2012. Tämän jälkeen mediamylläkkä ja uutisotsikot alkoivat hiljalleen ottaa vakituista paikkaa räppärin arjessa.

- Olen käyttänyt Instagramia siitä lähtien kun Instagram tuli ja ottanut sinne kuvia vaikka tästä kahvikupista. Tai sitten ollaan saatettu välillä polttaa jonkun keikkamatkan aikana spliffejä, kun kuitenkin poltetaan, niin ottanut kuvan siitä ja yhtäkkiä tajunnut, että se onkin seuraavan päivä uutisissa. Olen ihminen siinä missä kaikki muutkin. Mutta on se ollut hämäävää välillä, Juno kommentoi Voice.fi:n haastattelussa.

Viime vuonna pettämiskohun takia otsikoissa ollut räppäri kertoo, että hän arvostaa sitä, että hänen lapsensa on jätetty näiden kaikkien vuosien aikana mediamylläkän ulkopuolelle.

- Kaikkein siisteintä on ollut se, että on onnistunut siinä minkä on halunnut, että omat lapset on saanut pysyä aika rauhassa, että niitä ei ole sekoitettu mihinkään noista. Se on ollut itselle ehkä tärkeintä. Kaikesta muusta olen vastuussa loppupeleissä vaan itselleni, ja sitten minulle itselleni minun ei tarvitse selittää sitä, että miksi nyt tälleen taas, Juno toteaa.

- Tietenkin sitten kun äiti soittaa, niin on aina kiva yrittää miettiä, että mitenköhän sen sanoisi silleen nätisti, että tämä lähti vähän käsistä, hän nauraa.

Provosointi on taiteenlaji

Entä onko Juno koskaan ajatellut, että hänen tulisi muuttaa elämäntyyliään tai siivota some-käyttäytymistään julkisuuden aseman vuoksi?

- Joo ja en. Kun oltiin nuoria, VilleGallen kanssa tykättiin esimerkiksi provosoida ihmisiä tiettyyn pisteeseen asti. Sitten se on vähän niinkuin jäänyt.

- Muistan kun puhuin Miklun kanssa, joka on nykyään hyvä ystäväni, siitä, että provosointi on hauska taiteenlaji ja siinä on aina välillä sellainen harmillinenkin puoli, että kaikki eivät aina tajua sitä, että et tee sitä silleen oikeasti tosissaan.

Juno kertoo, että provosointi toimii juurikin niin, että jos huomaa toisen ärsyyntyvän helposti, sitä henkilöä tulee tahallisesti härnättyä vielä enemmän. Ei tosissaan, mutta sen vuoksi, että on hauska härnätä.

(kuva: Senja Rapila)

Tämä liittyy myös räppärin käyttäytymiseen sosiaalisessa mediassa. Jos esimerkiksi Instagramiin lisätty materiaali kohahduttaa mediaa tai faneja, on tuloillaan todennäköisesti vielä vähän lisää pökköä pesään.

- Mitä pidemmälle teknologia ja some ja kaikki menee, minusta tuntuu, että tässä nykymaailmassa jengin huumorintaju ja kaikki sarkasmin ymmärtäminen on kadonnut ihan kokonaan.

- Teknologia toi meille mukanaan sen, että kaikki on tosi tosikkoja ja semmosia menestyskeskeisiä, Juno toteaa yksitoikkoisesti naurahtaen ja väläyttää poikamaista hymyä.

"Kukaan ei halua haastaa riitaa"

Juno kertoo, että hänen ystäväpiireissään "lätkäkoppivittuilu" ja huumorintaju ovat todella keskeisessä osassa. Kaveria saatetaan härnätä vain härnäämisen ilosta, mutta sitä ei kannata ottaa tosissaan.

- Ei se ole mitään henkilökohtaista, ei kukaan halua haastaa riitaa, vaan se on vähän läpällä, Juno virnistää.

Hän uskoo myös, että ihmiset asennoituvat julkisuuden henkilöiden sanomisiin ja provosointiin täysin eri tavalla, ehkä enemmän tosissaan, kuin muiden. 

- Vaikka en diggaa hirveästi Miley Cyruksen musasta, arvostan sen meininkiä, vaikka se on välillä vähän mitä se on. Kuitenkin se, että ei oteta asioita aina liian vakavasti. Se että olet julkisuudesta tuttu, niin ei se nyt tarkoita sitä, että sinun pitäisi alkaa ihan tosi, tosi kuivaksi ihmiseksi, Juno kuittaa.

Jotkut ovat jopa sitä mieltä, että artistin persoona on se, joka auttaa tätä eteenpäin urallaan. Myös Juno on sitä mieltä, että artistin sieluttomuus ja persoonallisuuden puute saattavat kuulua selkeästi laulajan äänestä.

- Jotkut jotka tekee musaa, väittää, että se kuuluu. Mutta kyllä myös itsekin luulen, että persoonalla on aika paljon väliä. Sitä se vaatii, että olet aidosti sitä mitä olet. Teit nyt mitä vaan, kunhan seisot sen takana mitä teet.

Lue myös: Reino Nordin: "Suomessa ei saa puhua päihteistä eikä vapaasta ajattelusta"

Kilpailut

Uusimmat