Kuva: AOP

Galactica-tähti kuoli - lepää rauhassa kapteeni Apollo!

08.02.2017 12:42 - Mikko Räsänen

Richard Hatch oli kuollessaan 71-vuotias.

Alkuperäisen Galactica-tv-sarjan tähti Richard Hatch on kuollut 71-vuotiaana. Hollywood Reporterin mukaan Hatch sairasti haimasyöpää. 

Hatchin tunnetuin rooli oli vuosina 1978-1979 esitetyssä tv-sarjassa Taisteluplaneetta Galactica. Avaruuteen sijoittuvassa scifi-sarjassa hän näytteli särmikästä hävittäjälentäjää kapteeni Apolloa. Rooli poiki hänelle Golden Globe -ehdokkuuden.

Galactica oli Hatchin suuri rakkaus. Sarjan loputtua hän kirjoitti useita kirjoja, jotka jatkoivat suosikkisarjan tapahtumia. 90-luvulla hän yritti ideoida tv-sarjalle jatkoa ja hanke eteni niin pitkälle, että uutta sarjaa varten kuvattiin neljän minuutin mittainen traileri, jolla yritettiin vakuuttaa tv-kanavat ja rahoittajat ottamaan sarja tuotantoon. Hanke ei kuitenkaan onnistunut.

Lopulta Galactica palasi kokonaan uutena tv-sarjana 2004-2009. Sen suunnittelussa Hatchilla ei ollut roolia, mutta hän kuitenkin päätyi sarjaan mukaan. Apollon rooliin haluttiin nuorempi näyttelijä, ja Hatchista tuli poliittinen johtaja Tom Zarek. 

Katso alta nostalgiset videot:

1. Alkuperäisen Galactican traileri

2. Alkuperäisen Galactican intro

3. Traileri Hatchin vuoden 1999 Galactica-jatkosta

4. Vuoden 2004 Galactican traileri

Lue myös: Taisteluplaneetta Galactica -kaunotar vilautti rintamustaan punaisella matolla

Lue myös: Tähtien Sota -legenda yllätettiin - sai käteensä valomiekan yli 30 vuoden takaa

Suosittelemme

Uusimmat