Kuva: Mikko Räsänen

Ihmiset haluavat syödä Oku Luukkaista? Oku: "Hämmentävää, mutta hienoa"

22.02.2017 17:10 - Mikko Räsänen

Radio Novan Retroperjantaita juontava Oku Luukkainen on otettu, kun kuuli, että vehmaalainen grilli myy hänen nimeään kantavaa ruoka-annosta.

Oku Luukkainen juontaa Retroperjantai-ohjelmaa Radio Novan perjantai-illoissa. Viime perjantain lähetyksessä hän suuren grilliruuan ystävänä haaveili ääneen siitä, että joku päivä jollain grillillä olisi hänen nimeään kantava ruoka-annos.

- Se olisi sellainen merkkipaalu, että tietää saavuttaneensa elämässään jotain, Oku kertoi naureskellen.

Ilmeisesti Retroperjantaita kuunnellaan monilla grilleillä perjantai-iltaisin, sillä vielä saman illan aikana Oku sai useita yhteydenottoja grillikioskeilta ympäri Suomea, jotka olivat kiinnostuneita esittelemään Oku Luukkainen -annoksen.

- Valitsin yhteyttä ottaneista sattumanvaraisesti Vinkkilän grillikahvion Vehmaalta, Oku kertoo.

Vinkkilän grillikahvio ei halunnut vain nimetä annosta Okun mukaan vaan halusi myös, että suosikkijuontaja itse suunnittelee sen.

- Se oli helppoa. Kokosin uudestaan opiskeluvuosien suosikkiannokseni eli lihapiirakan kahdella grillimakkaralla ja pekonilla. Se tuli tosi usein tilattua pitkän baari-illan päätteeksi ja sillä lähti aina isokin nälkä. 

Ensiraportit Vehmaalta ovat lupaavia. Uutuusannosta oli kuulemma myyty niin paljon, että lihapiirakat olivat loppuneet grilliltä.

Oku, miltä tuntuu se, että kaikkia haluavat syödä Oku Luukkaista? 

- Onhan se vähän hämmentävää, mutta samalla tosi hienoa.

Oku ja Esko Eerikäinen juontavat arkisin Radio Novan Iltaa. Esko keksi soittaa salanimellä Vinkkilän grillille ja esiintyä nälkäisenä asiakkaana nähdäkseen, mitä grilli kertoo uutuusannoksestaan. Kuuntele puhelu alta. 

Lue uutisia ysärimusiikista ja Okusta osoitteessa www.retroperjantai.fi

Lue myös: Ysäribuumi sai uuden keulakuvan

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat