Kuva: Mikko Räsänen

Aki Linnanahde pyöräili mikkeliläisten sydämiin - katso kuvagalleria

10.09.2017 14:00 - Mikko Räsänen

Mikkeliläiset ottivat lämpimästi vastaan Aki Linnanahteen, joka pyöräili Helsingistä Mikkeliin läpi vastatuulen ja kaatosateen.

Radio Novan Aamun Aki Linnanahde pyöräili tällä viikolla Helsingistä Mikkeliin. Huvikseen Linnanahde ei urakkaan ryhtynyt, vaan tempaus oli seurausta hävitystä vedonlyönnistä. Hän oli vuosi sitten lyönyt Mikkelin Jukurien markkinointijohtajan Joni Vesalaisen kanssa vetoa siitä, sijoittuuko Jukurit ensimmäisellä liigakaudellaan 12 parhaan joukkoon. Linnanahde ei uskonut Jukureihin, ja hävisi vedon, kun Jukurit oli kauden lopussa sijalla 11.

Linnanade ei lähtenyt pyöräilyurakkaan innolla, sillä työkiireiden takia aikaa tempauksen tekemiseen ei oikein olisi ollut. Kun vielä säätiedotus lupasi matkalle vesisadetta ja vastatuulta. Linnanahde ei kuitenkaan perääntynyt, vaan lunasti lupauksensa. 

Suosikkijuontajan saapuminen oli juhlan aihe myös Mikkelissä. Lauantaina Jukurit oli järjestänyt Mikkeliin perhepyöräilytapahtuman, jossa vapaaehtoiset kutsuttiin pyöräilemään kymmenen kilometrin lenkki. Aki Linnahde ja muun Radio Novan aamun oli määrä liittyä pyöräjoukkkoon ja johdattaa pyöräkaravaani Mikkelin jäähallille, jossa odotti Jukurit-Pelicans -liigaottelu.

Kuten koko Akin pyörämatkaa myös Mikkelin pään perhepyöräilyä kiusasi kolea ja sateinen sää. Silti noin 50 pyöräilijää saapui uhmaamaan sadetta ja saattamaan Akin jäähallille. 

Katso alta kuvat päivästä. 

Aki Linnahde johtaa pyöräilijöitä kohti jäähallia. (kuva: Mikko Räsänen)

Viimeisellä etapilla oli mukana myös Akin juontajapari Minna Kuukka Radio Novan Aamusta. (kuva: Mikko Räsänen)

Sade ei saanut hymyjä hyytymään. (kuva: Mikko Räsänen)

Mukana oli kaiken ikäisiä pyöräilijöitä. (kuva: Mikko Räsänen)

(kuva: Mikko Räsänen)

(kuva: Mikko Räsänen)

(kuva: Mikko Räsänen)

Jukurien Markkinointijohtaja Joni Vesalainen oli luvannut kaikille perhepyöräilyn osallistujille vapaaliput Jukurien otteluun. Maalissa hän yllätti kaikki sadetta uhmanneet ja mukaan lähteneet kertomalla, että koska sää oli ollut niin huono, saavatkin kaikki liput kahteen eri otteluun. (kuva: Mikko Räsänen)

Aki löysi juttuseuraa muista pyöräilijöistä. (kuva: Mikko Räsänen)

Kuvateksti (kuva: Mikko Räsänen)

(kuva: Mikko Räsänen)

Punainen risti lahjoitti Akille pienen ensiapulaukun. Maskottikin pääsi yhteiskuvaan mukaan. (kuva: Mikko Räsänen)

Jäähallin lavalla Aki pääsi vielä kerran muistelemaan vetoa, jonka takia koko tämän viikon sirkus on järjestety. (kuva: Mikko Räsänen)

Juontaja yritti houkutella Akia uuteen vedonlyöntiin, mutta hän oli yhdestä tappiosta viisastunut niin paljon, että ei ainakaan vielä ryhtynyt moiseen. (kuva: Mikko Räsänen)

Jäähallissa Aki pääsi vielä ennen liigaottelun alkua jäälle tervehtimään mikkeliläisyleisöä, joka oli seurannut tempausta mediasta. (kuva: Mikko Räsänen)

Aki sai kunnian pudottaa ottelun avauskiekon jäähän. (kuva: Mikko Räsänen)

Kättelyt ja onnentoivotukset joukkueille. (kuva: Mikko Räsänen)

Upea muistokiekko kotiinviemiseksi. Linnanahde on kova urheilumies, joten hän osasi arvostaa näin ainutlaatuista lahjaa. (kuva: Mikko Räsänen)

Erätauolla Akin nimikirjoitukset ja yhteiskuvat olivat haluttuja Jukuri-fanien keskuudessa. (kuva: Mikko Räsänen)

Itse ottelu päättyi Jukurien kannalta harmilliseen 0-3-tappioon. Kiekko saatiin monesti lähelle Pelicans-maalia, mutta aina lopulta maalivahti Joona Voutilainen vei voiton. (kuva: Mikko Räsänen)

Urakka ohi ja Aki Linnahahde on väsynyt mutta onnellinen. (kuva: Mikko Räsänen)

Tempauksen jälkeen kotimatkalle suunnannut Aki Linnanahde oli yhtä hymyä.

- Ennen pyöräilyä olisin ollut valmis maksamaan heittämällä 2000 euroa siitä, että minun ei olisi pitänyt lähteä pyöräilemään - varsinkin, kun selvisi millainen sää tien päällä tulisi olemaan. Mutta nyt kun kaikki on tehty ja jalat kipeinä polkemisesta, on vain todella iloinen tästä kaikesta.

- Ihmiset niin matkan varrella, radion ääressä kuin täällä Mikkelissä ovat olleet aivan mahtavia. Kannustusta ja tsemppiviestejä on tullut paljon.

- Erityiskiitos pitää antaa Jukureille, sillä täällä Mikkelin päässä kaikki on hoidettu upeasti. Koko meidän tiimimme oli otettu siitä, miten upeasti kaikki on täällä hoitunut ja miten kaikki järjestysmiehistä toimitusjohtajaan tekevät hommia suurella sydämellä ja hymy huulilla.

Katso videoita Akin seikkailusta Radio Novan Aamun Facebook-ryhmästä täältä

Lue myös: Aki Linnanahti lunasti lupauksensa ja pyöräili Mikkeliin: "Kyynel oli herkässä"

Kilpailut

Uusimmat