Kuva: Senja Rapila

Elämäkerran julkaissut Makwan Amirkhani: "En kaunistele imagoani"

11.09.2017 18:30 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Makwan Amirkahin elämässä on riittänyt tapahtumia.

Vapaaottelija Makwan Amirkhanin, 28, elämästä julkaistu kirja näki päivänvalon viime viikolla. Opuksessa Amirkhani kertoo rehellisesti ja avoimesti elämästään, niin Suomessa kuin kotimaassaan Iranissa.

Monille hämmennystä on aiheuttanut ikäkysymys. Miten alle 30-vuotias mies voi kirjoittaa kirjan elämästään? Amirkhanin itsensä mukaan kirjan voi kirjoittaa, jos todella on sanottavaa.

- Kirjassa on hetkiä elämästäni, joihin varmasti joku toinenkin voi samaistua. Toivon, että joku voi löytää kirjasta vinkkejä omaan elämäänsä ja selviytyy eteenpäin luovuttamatta, hän toteaa Voice.fi:n haastattelussa.

Kirjassa Amirkhani kertoo avoimesti muun muassa huumekokeiluistaan sekä raiskaussyytöksestä. Hän myöntää, että avoimuus oli joidenkin mielestä hölmö teko, mutta Amirkhan itse halusi näyttää sen, että hänellä ei ole salattavaa tai pelättävää.

- Olen sitä mieltä, että jos tällaiseen hommaan lähtee, niin sitten kerrotaan totuus. En kaunistele itseäni tai imagoani. Muutaman kerran kyllä mietin, että voiko jostain asiasta puhua, mutta tiesin, että en ole tehnyt mitään väärää.

"Ei luurankoja kaapissa"

Makwan uskoo, että kirjan tarinat eivät muuta ihmisten mielipidettä hänestä. Tai jos muuttaa, hän ei asialle voi mitään.

- Ne ihmiset, jotka ovat seisoneet vierelläni ennen kirjaa, seisovat siinä edelleen. Jos joku haluaa mun menneisyyden takia muuttaa mielipiteensä, niin enhän mä voi sitä estää. Minä tiedän kuitenkin sen, että omatuntoni on puhdas, Amirkhani toteaa.

(kuva: Senja Rapila)

Amirkahin mukaan hänen elämänsä käänteet ovat syy siihen, miksi hän on nyt sellainen kuin on. Siksi hän ei muuttaisi mitään.

- Minulla on ollut elämässäni tiettyjä kokemuksia, ja ne ovat tehneet minusta muista välittävän ihmisen, joka haluaa toimia oikein ja kasvaa aikuiseksi. En haluaisi muuttaa elämässäni mitään.

Amirkhanin mukaan hänen kaappinsa onkin tyhjätty, ja sieltä on kenenkään turha etsiä mitään salaista.

- Kukaan ei voi tulla sanomaan, että on kuullut minusta jotain juttuja. Kaikki on kerrottu tässä kirjassa. Maailmassa on paljon ihmisiä, joilla on luurankoja kaapissa. Minun kaappini ovat kuitenkin tyhjät.

Lue myös: Suomen erikoisin työ: Makwan Amirkhanin hanskanlämmittäjä saa 1000 euroa minuutin työstä

Lue myös: Makwan Amirkhani toivotti tervetulleeksi suloisen perheenjäsenen: "Tässä on Kingi!!"

Kilpailut

Uusimmat