Kuva: Senja Rapila

Redrama kommentoi Cheekin lopettamispäätöstä: "Kukaan ei tule pääsemään samalle tasolle vuosiin"

15.12.2017 10:15 - Anna Hopi

Redraman mielestä Cheek asetti suomiräpin uudelle tasolle.

Cheek ilmoitti marraskuun puolivälissä lopettavansa ensi vuoden elokuussa musiikkiuransa. Lahdesta kotoisin oleva räppäri on kivunnut urallaan suureen suosioon ja ylittänyt kaikki genrerajat. Ei siis ole ihme, että musiikkialalla moni on yllättynyt hänen päätöksestään.

- On vaikea sanoa, mitä Cheekin lopettaminen tekee yleisesti suomiräpille. Kukaan ei todennäköisesti tule pääsemään samalle tasolle vuosiin, ja tekemään sellaista, mikä olisi verrattavissa tuohon Cheekin uraan. Koska miten helvetissä hän sen tekisi? Redrama hymähtää Voice.fi -sivustolle.

- Ennen Cheekiä ei ollut Hartwall Arena -trendiä ja Olympiastadion -trendiä. Jos ihmiset ovat sanoneet Cheekille, että joku asia ei ole mahdollista, hän on mennyt yleistä mielipidettä vastaan ja todistanut, että se on mahdollista.

(kuva: Senja Rapila)

"Minulle musiikki ei ole kuninkuuslaji"

Redrama uskoo, että Cheekin väistyminen jättää tilaa uusille, tuoreille kyvyille.

- On hauska seurata vierestä Mikael Gabrielia ja Elastista. Saa nähdä, että yrittääkö joku nyt ottaa Cheekin paikkaa. Itse en ole lähtenyt koskaan siihen juttuun mukaan. Minulle musiikki ei ole sama kuin lätkäjengi. Ymmärrän sen ideologian ja olen kasvanut newyorkilaisen hiphopin parissa, mutta en ole koskaan ollut sitä mieltä, että tässä on kyse jostain kuninkuuden saavuttamisesta, hän sanoo.

- Arvostan näitä kaikkia tyyppejä sen duunin puolesta, mitä he ovat tällä alalla tehneet. JVG:n jätkät saavat minut aina erityisen hyvälle tuulelle, kun kohtaan heidät. Heillä on hyvä energia ja heidän kappaleensa alkavat olla tosi kovia Hehkuu ja Älä jätä roikkuu, missä on Teemu Brunilakin mukana. He ovat haastaneet koko ajan itseään musiikillisesti ja ottavat riskejä.

"Välillämme on aina ollut kunnioitus"

Räppäri äityy muistelemaan, koska tapasi Cheekin ensi kertaa. Silloin elettiin 2000-luvun alkua.

- En ole koskaan oppinut tuntemaan Jarea lähemmin. Muistan Jaren ihan ekoista levyistä, jotka hän julkaisi vielä itse. Tapasimme Pipefestissä ja meillä oli hyvä keskustelu, josta kävi ilmi yhteisymmärrys ja kunnioitus toistemme juttua kohtaan. Kun tein yhden levyn Rähinä Recordsille, ja Cheek teki myös sinne levyään, näimme enemmän, Redrama muistelee.

(kuva: Senja Rapila)

Lue myös: Cheek lopettaa uransa suurkonserttiin Lahdessa!

Kilpailut

Uusimmat