Anna: Putous-tähti Kiti Kokkonen avoimena painostaan: "Kehon pyöreys tuo minulle kotoisan olon"

15.02.2018 12:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Tanhupallona hurmaava Kiti Kokkonen kertoo Anna-lehdelle kokevansa välillä hetkiä, jolloin hän haluaisi olla sirompi.

Putouksen uudella kaudella esiintyvä näyttelijä Kiti Kokkonen, 43, puhuu uudessa Anna-lehden haastattelussa avoimesti ulkonäöstään. Tanhupallo-sketsihahmollaan suosioon noussut Kokkonen kertoo, että ajoittain hän kokee ulkonäöstään epävarmuutta.

- Joskus mietin, että olisi kiva olla sirompi. Kroppani on aika miehekäs: olen lihaksikas ja vahva. Ihmisenä minulla on hyvä itsetunto, mutta ulkonäöstäni tunnen joskus epävarmuutta. On hetkiä, jolloin en ole sinut itseni kanssa. Omituista on, että hoikkana olen ollut huomattavasti epävarmempi kuin pyöreämpänä. Silloin on tuntunut kiusalliselta, jos minua on kehuttu viehättäväksi. Kehon pyöreys tuo minulle kotoisan olon, ja tunnen itseni kokonaisemmaksi. Ehkä kompensoin pystysuoraa lyhyyttäni vaakasuoralla leveydellä, sanoo 148,5 senttiä pitkä Kokkonen.

Nainen kertoo Annalle, miten hänen painonsa jojoili parisuhteen seurauksena parikymppisenä.

- Painoni nousi muutamassa vuodessa 36 kiloa. Sillä saattoi olla jotakin tekemistä hormonitoiminnan kanssa. Aloitin nimittäin e-pillerit, ja kihara tukkanikin suortui. Toki ruoallakin oli osuutensa. Muutettuani yhteen poikaystäväni kanssa aloin syödä samalla tavalla kuin hän, iso pitkä mies, Kokkonen kertoo.

Nainen laihtui vasta tämän parisuhteen päättymisen jälkeen. Puolessa vuodessa häneltä tippui 24 kiloa, eikä hän omien sanojensa mukaan edes tiedä, miksi näin kävi. Mitään dieettejä hän ei harrastanut.

Kokkonen kokee elävänsä nykyään perustervettä keski-ikäisen naisen elämää.

- Syön enimmäkseen terveellisesti, mitä nyt kokista kuluu vähän liikaa. Harrastan omakotiasujan hyötyliikuntaa: teen puutarhatöitä, haravoin ja luon lumet. Pystyn taivuttamaan sormet lattiaan, ja energiaa riittää. Iän kertyessä elintapoihin kannattaisi tietysti kiinnittää huomiota, jotta säilyisi elinvoimaisena mahdollisimman pitkään, Kokkonen sanoo.

Voit katsoa Kokkosen viimeisimmän taidonnäytteen Tanhupallona viime lauantain Putous-jaksosta alta:

Lue myös: Putous-suosikki Tanhupallon näyttelijä yllättyi hahmonsa saamasta suosiosta: "Nauratti ja itketti"

Lähde: Anna

Kilpailut

Uusimmat