Kuva: Youtube

Netflixin hittisarjan toisesta kaudesta tulee niin raju, että siihen liitetään varoitusvideo

23.03.2018 19:45 - Iiro Myllymäki

13 syytä -sarja jatkaa toisella kaudellaan rankkojen aiheiden käsittelyä.

13 syytä (13 Reasons Why) on Netflixin hittisarja, jonka ensimmäinen kausi nosti vakavat puheenaiheet katsojamassojen huulille. Sarjassa käsitellään teinitytön itsemurhaa ja syitä, joiden takia hän tappoi itsensä. Sarja sai osakseen paljon kritiikkiä siitä, että se käsitteli aihetta vastuuttomasti ja näytti tytön itsemurhan liian yksityiskohtaisesti. Ensimmäisen kauden esittämisen jälkeen tutkittiin, että sarja lisäsi itsemurhaan liittyvien googletusten määriä Yhdysvalloissa. Ihmiset googlettivat muun muassa itsemurhan tekotapoja, mutta myös avun hakemisen väyliä. Voit lukea tästä tutkimuksesta lisää tästä jutusta.

Netflix on selvästi ottanut kritiikistä opikseen ja on tehnyt uudistuksia sarjaan sen toista tuotantokautta varten. Tästä lähtien jokaisen kauden ensimmäisen jakson alussa katsojalle näytetään varoitusvideo, jossa sarjan näyttelijät neuvovat, miten katsoja voi hakea apua, jos sarjan teemat koskettavat itseä. Tämän lisäksi sarjan nettisivuille julkaistaan ohjeet sarjan katsomiseksi. Netflix käynnistää myös sarjaan liittyvän Beyond The Reasons -sarjan, jossa näyttelijät ja asiantuntijat käsittelevät sarjan teemoja.

Alta voit katsoa sarjaan liitetyn varoitusvideon.

Netflix on teetättänyt tutkimuksen siitä, miten sarja on vaikuttanut nuoriin katsojiin. Northwesternin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan melkein kolme neljäsosaa sarjan nähneistä teineistä ja nuorista aikuisista kokivat, että sarja teki vaikeiden aiheiden käsittelystä heille helpompaa. Tutkimuksen mukaan melkein kolme neljästä nuoresta kertoi yrittävänsä sarjan näkemisen jälkeen olla huomaavaisempi muita kohtaan.  

Lue myös: Kammottava Netflix-sarja saa pian ensi-iltansa - selviytymistaistelu, joka sijoittuu Tanskaan

Lähde: Variety

Kilpailut

Uusimmat