Kuva: Senja Rapila

Paula Koivuniemi ei ole urallaan sortunut päihteisiin: "Naiset ovat vahvempia kuin miehet"

16.04.2018 21:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Iskelmälegenda painottaa itsekurin merkitystä muusikon ammatissa.

Iskelmän elävä legenda Paula Koivuniemi, 70, on vuosikymmeniä kestävän uransa aikana ehtinyt nähdä ja kokea yhtä ja toista. Hän on myös nähnyt, miten musiikkiala on muuttunut vuosien saatossa. Naisen mielestä ala on mennyt entistä rankemmaksi ja kilpailu suosiosta on nykyään kovempaa kuin ennen. Alan paineet saavat monet artistit turvautumaan päihteisiin. Viimeisimpänä esimerkkinä tästä on Jari Sillanpään tapaus, joka on ollut viime aikojen suurimpia puheenaiheita Suomessa. Paula Koivuniemi on aiemmin ottanut kantaa Sillanpään huumekohuun ja kertonut seuranneensa sitä surullisena.

Paula Koivuniemi kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että hän on itse välttynyt päihteisiin liittyviltä kiusauksilta. Monesti päihdeongelmien kanssa kamppailevat muusikot ovat miehiä, ja Koivuniemi uskoo tämän selittyvän sukupuolten välisillä eroilla.

- Naiset ovat jotenkin suoraselkäisempiä. He eivät ole niin vietävissä, ja ovat kai vahvempia. Itsekuri on avainsana tässä työssä, Koivuniemi sanoo.

Taiteilijoiden herkkä luonne saattaa usein kuitenkin voittaa itsekurin.

- Taiteilijat ovat ehkä herkempiä ja jollain tavalla heikompia kuin muut. Emme ole niin vahvoja miltä näytämme. Keikoilla ihmisten edessä pitää olla vahva, Koivuniemi luonnehtii.

Koivuniemi painottaa itsekurin lisäksi myös läheisten ihmisten merkitystä. Artistin elämä on niin kuluttavaa sekä henkisesti että fyysisesti, että turvaverkon on oltava kunnossa. Jari Sillanpään tapauksessa Koivuniemi uskoo, että kyse on pitkälti juurikin turvaverkon puuttumisesta.

Paula Koivuniemi muistaa, että takavuosina alkoholiin suhtauduttiin muusikkopiireissä kevyemmin ja hyväksyvämmin kuin nykyään.

- Kun olen aloittanut, silloin oli rempseämpää touhua. Tanssikeikoilla muusikot olivat hiprakassa. Tänä päivänä on aika tarkkaa ja tiukkaa. Jos tätä työtä tehdään kunnolla ja yleisöä varten, siihen eivät mielestäni alkoholi tai muut päihteet kuulu, Koivuniemi linjaa.

Lue myös: Menikö Jari Sillanpään EVS-haastattelu ohi? Katso vuoden puhutuin tv-tapaus kokonaisuudessaan täältä

Kilpailut

Uusimmat