Kuva: Getty images

Morgan Freeman häirintäsyytösten kohteena - sopimatonta koskettelua, hameen nostelua...

24.05.2018 19:40 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

CNN uutisoi, että monet naiset syyttävät näyttelijälegendaa epäsopivasta käytöksestä elokuvien kuvauksissa.

Näyttelijätähti Morgan Freemania, 80, syytetään naisiin kohdistuvasta häirinnästä ja epäasiallisesta käytöksestä, uutisoi CNN. CNN:lle kokemistaan häirintätilanteista on kertonut kahdeksan naista, ja kahdeksan muuta haastateltua ovat olleet todistamassa miehen epäasiallista käytöstä. Yksi naisista työskenteli Freemanin tähdittämän Going In Style -elokuvan kuvauksissa tuotantoassistenttina vuonna 2015. Nainen kertoo, että Freeman käyttäytyi häntä kohtaan sopimattomasti kuukausien ajan. Naisen mukaan Freeman muun muassa hieroi naisen alaselkää kädellään ja yritti kerran myös nostella tämän hametta.

- Hän yritti nostaa hamettani useaan otteeseen ja kysyi, onko minulla alushousuja, nainen kertoo.

Toinen CNN:n haastattelema nainen työskenteli Freemanin kanssa vuonna 2012 Now You See Me -elokuvan kuvauksissa. Kyseinen nainen kertoo, että Freeman häiritsi häntä ja hänen naispuolista assistenttiaan useaan otteeseen kommentoimalla heidän vartaloitaan.

- Hänen takiaan emme halunneet käyttää toppeja, joissa rintamme näkyisivät emmekä mitään, mikä näyttäisi takamustamme. Eli käytimme vain vaatteita, jotka eivät istuneet meille, nainen kertoo.

Freemanin käytöksestä ei valitettu

Neljä CNN:n paljastusjuttua varten haastateltua tuotantoryhmien edustajaa on kertonut, että Freeman on toistuvasti käyttäytynyt naisia kohtaan niin, että naisilla on ollut epämukava olo kuvauksissa. Kukaan heistä ei kuitenkaan ollut nostanut Freemanin asiatonta käytöstä esiin työpaikan menettämisen pelossa.

CNN kirjoittaa ottaneensa lukuisat kerrat yhteyttä Morgan Freemanin edustajaan saadakseen kommentin syytöksiin, mutta vastausta ei ole saatu.

Morgan Freeman on yksi Hollywoodin tunnetuimpia näyttelijöitä. Miehellä on takanaan liki 50 vuoden ura elokuva-alalla. Hän on voittanut parhaan sivuosan Oscar-palkinnon roolityöstään Million Dollar Baby -elokuvassa ja ollut neljä kertaa ehdolla Oscar-gaalassa.

Morgan Freemania kohtaan esitetyt syytökset voi nähdä jatkumona paljastuksille, joita lukuisista elokuva-alalla vaikuttavista miehistä on viime aikoina noussut esiin. Elokuvamoguli Harvey Weinsteiniin kohdistetut raiskaus- ja ahdistelusyytökset käynnistivät viime lokakuussa valtaisan #MeToo-liikkeen, jossa naiset ovat kulttuurialojen ulkopuolellakin rohkaistuneet kertomaan kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä ja ahdistelusta. Hollywoodissa syytösten kohteeksi on joutunut muun muassa Kevin Spacey, joka syytösten seurauksena muun muassa poistettiin kokonaan jo kuvatusta elokuvasta.

Lue myös: Kevin Spaceyn ahdistelukohu syvenee: Näyttelijäkollegat tyrmäävät selittelyt, TV-sarja lopetetaan

Lähde: CNN

Kilpailut

Uusimmat