Kuva: Markus Rinne

Negative-yhtyeen sekoilu oli aiheuttaa pakkolaskun - "Tommi kurkutti kaverin lentokoneen lattiaan"

05.06.2018 15:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Jonne Aaron kertoo, että yhtyeen manageri käytti kovia otteita ratkaistakseen tilanteen.

Jonne Aaron, 34, tuli suomalaisille – ja ulkomaalaisillekin – tunnetuksi Negative-yhtyeen keulakuvana. Vuonna 1997 perustettu yhtye jäi tauolle vuonna 2012, ja tämän jälkeen Aaron on keskittynyt soolouraansa. Negative keikkaili paljon ulkomailla eikä bändin jäsenten yhteiselo suinkaan aina ollut rauhaisaa. Jonne Aaron muistelee bändiläisten välisiä kahnauksia Esko Eerikäisen Sunnuntaibrunssi-podcastissa.

Aaron kertoo, että hänen isoveljensä ja Negativen manageri Tommi Liimatainen joutui usein erotuomarin rooliin bändin riidellessä. Kerran pitkällä lennolla tilanne äityi niin pahaksi, että matkustamohenkilökunta joutui ojentamaan bändiä ja antamaan vakavan varoituksen.

- Olimme tulossa Japanista. Tilanne oli niin paha, että henkilökunta tuli käskemään meitä kaikkia laittamaan turvavyöt kiinni ja he sanoivat, että nyt me tehdään pakkolasku ja te maksatte laskun, jos tuo jätkä ei rauhoitu. Meille sanottiin, että tämä on vihoviimeinen varoitus, Aaron muistelee.

Jonne Aaron uskoo, että tilanne oli monen tekijän summa. Kiertuestressin purkautuminen, nousuhumala ja unen saannin hankaluus johtivat melkoiseen kahnaukseen. Tommi Liimatainen sai tilanteen hallintaan kovakouraisilla otteilla.

- Tommi kurkutti kaverin koneen lattiaan, löi pari kertaa pään lattiaan ja huusi, että nyt saatana turpa kiinni. Se loppui sitten siihen, Aaron kertoo.

Negativen riitaisat kokemukset ovat tulleet Jonne Aaronille mieleen, kun hän on lukenut uutisia suomalaisbändi Santa Cruzin vaikeuksista. Santa Cruz hajosi kesken Amerikan-kiertueen, kun yhtyeen laulaja Archie Cruz potkittiin pois yhtyeen keikkabussista. Sittemmin bändi yllätti fanit esittelemällä uuden kitaristin sosiaalisessa mediassa, joten yhtyettä ei ehkä olekaan haudattu lopullisesti. Aaron toivoo, että bändi saa ongelmansa selvitettyä.

- Äijät on Amerikan-rundilla, ja siitä kaikki bändit haaveilevat. Sitten aletaan tappelemaan ja sekoilemaan. Toivon, että he nukkuisivat yön yli ja miettisivät uudestaan, mikä puntarissa painaa eniten.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.

Lue myös: 'Olen Ikea-rokkari' - Jonne Aaron keksi yllättävän vertauksen sisustaessaan kotiaan

Kilpailut

Uusimmat