Kuva: Youtube

Tänään tv:ssä: Suositun elokuvasarjan murska-arviot saanut jatko-osa - "Roskaa"

27.07.2018 07:15 - Iiro Myllymäki

Yksin kotona -elokuvasarjan neljättä osaa on kuvailtu turhaksi yritykseksi pitää kuoleva elokuvasarja hengissä.

Yksin kotona -elokuvasarjaan kuuluu kaiken kaikkiaan viisi osaa, joista kaksi viimeistä tehtiin suoraan televisiolevitykseen. Kaksi ensimmäistä elokuvaa olivat huippumenestyksiä, ja ne tekivät Macaulay Culkinista todellisen lapsitähden. Kun Culkin ei enää ollut mukana kolmannessa osassa, yleisön kiinnostuskin hiipui.

Elokuvasarjan neljäs osa keskittyy saman perheen ympärille kuin kaksi ensimmäistä elokuvaa, mutta roolitus on vaihdettu täysin. Nyt kotiaan roistoilta puolustavan Kevinin roolissa nähdään Mike Weinberg. Elokuvassa Kevinin vanhemmat ovat eronneet, ja Kevin asustaa äitinsä kanssa. Joulun hän kuitenkin viettää isänsä rikkaan tyttöystävän kartanossa, ja siellä hän saa vastaansa jälleen vanhat tutut roistot.

Yksin kotona 4 sai kriitikoilta murska-arviot. Muun muassa Radio Times antoi elokuvalle yhden tähden ja kirjoitti elokuvan olevan ”turha yritys pitää kuoleva elokuvasarja hengissä”. Den of Geek -sivusto puolestaan ryöpyttää käsikirjoitusta, joka on ”toisteinen ja taidoton”. Sivustolla kirjoitetaan myös, että ”näyttelijät ovat löytäneet aivan uuden kamaluuden tason, jolla he työtään tekevät” ja että elokuva kokonaisuudessaan on ”roskaa”. Elokuvan katsojat eivät tunnu ottaneen elokuvaa yhtään sen paremmin vastaan. IMDB-sivustolla elokuvan keskimääräisenä arvosanana on 2,5/10 perustuen yli 28 000:een arvosteluun.

Yksin kotona 4
21.00
Sub

Lue myös: Miltä näyttää, kun Yksin kotona -kohtauksiin lisätään veriroiskeet? Katso hulvattomat videot

Lähteet: IMDB, Wikipedia, Radio Times, Den of Geek

Kilpailut

Uusimmat