Kuva: Mikko Räsänen

Popeda yllätti sateenkaarilakanallaan, nyt Pate Mustajärvi puolustaa homoja Ylen haastattelussa

02.08.2018 17:15 - Iiro Myllymäki

Popedan kesän keikoilla nähty taustalakana on suora kannanotto, kertoo solisti Pate Mustajärvi Ylelle.

Suomalaisen äijäilyrockin suurnimi Popeda on kesän keikoillaan yllättänyt yleisönsä keikkojensa taustalakanalla. Huomiota herättävä taustalakana mukailee My Little Pony -tuotemerkin tyyliä, ja asiaankuuluvasti siinä lukeekin ”My Little Popeda”. Lakanaan on piirretty bändin jäsenet ponihahmoina. Lakana on nähty muun muassa Iskelmä Festivaalilla.

(kuva: Lukijan kuva / Voice.fi)

Nyt yhtyeen nokkamies Pate Mustajärvi on avannut taustalakanan merkitystä Ylen haastattelussa. Mies kertoo, että taustalakanassa nähtävä sateenkaari on suora kannanotto seksuaalivähemmistöjen puolesta.

- Kyllä se sateenkaari on suora kannanotto. Me olemme vain ihmisiä, ja kaikilla on samat oikeudet olla ihmisinä täällä keskenään. Me olemme niin äijiä, että sateenkaaret, rakkaus tai ponipiirrokset eivät machoutta hetkauta, Mustajärvi sanoo Ylelle.

- Kyllä se on ihan tietoinen juttu. Antaa kaikkien olla sellaisia kuin ovat, mies lisää.

Sateenkaari on jo vuosikymmenien ajan ollut seksuaalivähemmistöjen symboli. Nykyään sateenkaaren värit ovat erityisesti esillä eri kaupunkien Pride-viikkojen aikana, jolloin monet yrityksetkin muuttavat logonsa sateenkaarenvärisiksi.

Taustalakanan on suunnitellut Popedan kosketinsoittaja Pate Kivinen.

Lauantaina Popedalla on edessään uransa isoin keikka. Yhtye soittaa oman stadionkeikkansa Tampereella Ratinan stadionilla, ja Popedan kitaristi Costello Hautamäki lupailee lauantaille liki 40 kappaleen settiä. Yli 40 vuoden uran tehnyt bändi lupailee keikan olevan kaikesta suureellisuudestaan huolimatta ”hyvin popedamainen”. Taustatanssijoita ei nähdä, mutta torvisektio saapuu täydentämään bändin soundia.

- Tietysti olemme vetäneet yhtä suurilla lavoilla aiemminkin, mutta ne ovat olleet aina festareita. Tämä on kotikentällä ja vain meitä varten, tähän astisen uramme suurin keikka, Mustajärvi sanoo.

Lue myös: Yksi fanikuva vei Pate Mustajärven keskelle someraivoa: "Toisille olin natsi, toisille suvakki!"

Lähde: Yle

Kilpailut

Uusimmat