Kuva: Nelonen

Tänään tv:ssä: Viime vuonna menehtyneen Roger Mooren paras elokuvasuoritus

07.08.2018 07:15 - Katariina Auvinen

James Bond 007 - rakastettuni sai ensi-iltansa vuonna 1977.

Tänään television puolella nähdään jo kolmas Roger Mooren tähdittämä Bond-elokuva. James Bond 007 - rakastettuni ilmestyi elokuvateattereihin vuonna 1977. Kyseessä oli kymmenes Bond-elokuva, joka nousi Suomessakin toiseksi suosituimmaksi elokuvaksi. Bondin ylitse nousi vain Edvin Laineen Viimeinen Savotta -elokuva. 

Elokuvassa James Bond yrittää pelastaa maailman, koska ydinsukellusveneitä on kadonnut mystisesti. Seikkailu vie Bondin taistelemaan hengestään muun muassa Sardiniaan, Egyptiin ja Itävallan Alpeille. 

Bondin mukaan lyöttäytyy KGB:n agettikaunotar, Anya Amasova. 

Yli kaksituntinen jännitysseikkailu nimettiin ehdokkaaksi jopa kolmen Oscarin saajaksi, mutta valitettavasti pystit jäivät saamatta. Erikoinen fakta elokuvas on, että Anya Amasovaa näyttelevä Barbara Bach kiinnitettiin rooliinsa vain neljä päivää ennen elokuvan kuvausten alkamista. 

Barbara Bach (kuva: Nelonen)

Viime vuonna menehtynyt Roger Moore kertoi, että hänellä oli erityinen suhde juuri Rakastettuni -elokuvaan. Elokuva on katsotuin Bond-elokuvasarjan osa. Moore kertoi, että kyseinen elokuva oli hänen uransa paras elokuva. 

James Bond 007 - rakastettuni (K16)
Nelonen 
Klo 21.00

Kilpailut

Uusimmat