Kuva: Getty Images

Moninkertainen olympiavoittaja avautui mielenterveysongelmistaan - "En halunnut elää"

17.08.2018 20:45 - Katariina Auvinen

Michael Phelps on jäänyt jo historiankirjoihin menestyksekkäimpänä olympiaurheilijana.

Uimari Michael Phelps, 33, on voittanut elämänsä aikana lukemattomia kisoja. Phelps on rankattu menestyksekkäimmäksi olympiaurheilijaksi, koska hänellä on 28 olympiamitalia, joista 23 on kultaisia. Mies lopetti uransa vuonna 2016. 

Vaikka mies esiintyi kisoissa edukseen, hänen henkilökohtainen elämänsä oli pyörremyrskyn silmässä. Ensimmäisen kerran hän sai kilpailukiellon vuonna 2009, kun hän jäi kiinni marihuanan käytöstä. Mies kärähti kahdesti rattijuopumuksesta. Viimeisin rattijuopumus tapahtui vuonna 2014, jonka jälkeen tieto vuoti julkisuuteen. Hän sai kuuden kuukauden kilpailukiellon. 

Nyt mies on kertonut kärsineensä masennuksesta suurimman osan elämästään. 23-vuotiaana Phelps linnoittautui hotellihuoneeseensa moneksi päiväksi eikä halunnut tulla ulos.

- Se oli hyvin, hyvin synkkä polku, jota kuljin. Nykyisin minun on erittäin helppo puhua vaimolleni ja terapeutilleni. Aluksi se ei ollut helppoa, mutta se auttoi minua, hän kertoo CNN-julkaisulle antamassaan haastattelussa. 

Mies on kertonut, että uran lopettaminen oli hyvä päätös. Hän voi viettää aikaansa perheensä kanssa enemmän. (kuva: Getty Images )

Nyt Phelps on kertonut CNN:lle, että hän haluaa kertoa omista mielenterveysongelmistaan tärkeästä syystä. 

- Haluan pelastaa jonkun samoista asioista kärsivän elämän, hän kiteyttää. 

Miehen elämän käännekohta tapahtui vuonna 2012. Tuolloin masennus vei miehen niin syviin vesiin, ettei hän halunnut palata niistä. 

- Silloin olin niin syvällä, etten halunnut edes elää, hän myöntää. 

Masennuskaudet eivät ole väistyneet miehen mukaan minnekään, mutta hän osaa käsitellä niitä jo paremmin. 

- Viimeksi minulla oli synkkä kausi noin pari viikkoa sitten. Tämä on sellainen asia, joka tulee vain jatkumaan koko elämäni läpi. Ero edelliseen on siinä, että nykyisin tiedän jo miten toimin tilanteessa, hän sanoo. 

Nykyisin miehellä on hänen pitkäaikaisen kumppaninsa kanssa kaksi poikaa. Hänen tarkoituksenaan on matkustaa vuonna 2020 Tokion olympialaisiin, mutta vain katsojaksi. 

Lue myös: Olympiauimari Michael Phelpsin seuraava tavoite on huima - aikoo kisata valkohain kanssa!

Lähde: CNN

Kilpailut

Uusimmat