Kuva: Emmi Moilanen

Suosikkitubettaja joutui fanien piirittämäksi kesken kauppareissun - myös vartijat saapuivat paikalle

02.10.2018 18:15 - Katariina Auvinen

Tuure Boelius kertoo, että julkisuus on rajoittanut hänen liikkumistaan kaupungilla.

Paljon on tapahtunut kolmessa vuodessa, kun tubettaja ja artisti Tuure Boelius, 17, julkaisi ensimmäisen videonsa YouTubessa. Nykyisin nuoren miehen videoilla on yli miljoona katsojaa kuukaudessa ja mies on muun muassa tuttu näky sunnuntaisin televisiossa esitettävässä Tanssii Tähtien Kanssa -kisassa.

Kaiken tämän lisäksi hän on päässyt toteuttamaan unelmansa laulajan urasta. Boelius julkaisi viime viikolla uuden kappaleen Naiivi, joka oli nuorukaisen neljäs single. Kotikaupungistaan Porista Helsinkiin muuttanut Boelius kertoo huomanneensa, että julkisuus rajoittaa välillä hänen liikkumistaan ja joissain paikoissa liikkuminen on mennyt jopa mahdottomaksi. 

- Se, huomataanko minut, riippuu aivan tilanteesta ja päivästä. En esimerkiksi pysty enää menemään kesäisenä päivänä Linnanmäelle, se ei vain onnistu, koitin sitä kesällä. Tuolloin minun luokseni oli pidemmät jonot kuin huvipuiston laitteisiin. Olin huvipuistossa vartin ja jouduin lähtemään, Boelius kertoo Voice.fi:lle antamassaan haastattelussa. 

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta vaan aikaisemmin nuorukainen aiheutti kaaoksen kauppakeskuksessa.

- Eräässä helsinkiläisessä kauppakeskuksessa kävi niin, että yli 25 ihmistä tuli minulle puhumaan samaan aikaan ja vartijatkin tulivat paikalle katsomaan, mikä tilanne oli, hän selventää. 

Boeliuksen mukaan hän miettii tarkasti myös ajan, milloin hän menee shoppailemaan. 

- Jos käyn shoppailemassa, käyn usein kaupoissa silloin, kun tiedän muiden nuorten olevan koulussa. Mua voi olla kyllä vaikea bongata katukuvasta, koska kyllä minä välttelen nykyisin joitain julkisia paikkoja, hän myöntää. 

Tuure Boelius aloitti tubettamisen kolme vuotta sitten. (kuva: Emmi Moilanen )

Ei julkisen paikan kammoa 

Vaikka liikkuminen onkin nykyisin vaikeampaa, ei hänellä ole varsinaisesti kammoa julkisia paikkoja kohtaan. 

- Suomalaiset ovat onneksi enemmän sellaisia tuijottelijoita ja joidenkin mielestä se on ärsyttävää, mutta minun mielestäni se on vain parempi. Kyllä ne katseet huomaa, mutta enemmän ärsyttäisi, jos niistä katselijoista jokainen tulisi minulle puhumaan koko ajan, hän kertoo. 

- Joskus taas voin kävellä esimerkiksi Helsingin keskustassa, aivan ilman mitään ongelmaa. Se on niin, että jos useampi ihminen huomaa ja yksi tulee pyytämään kuvaa, niin muutkin tulevat pyytämään kuvaa rohkaistuneena, Boelius kertoo. 

Boeliuksen mukaan häntä ei kuitenkaan haittaa, että häneltä tullaan pyytämään yhteiskuvia ja juttelemaan. 

- Kyllä ne ihmiset, jotka tulevat, ovat aina tervetulleita ja sanon sitten, jos en pysty juuri nyt puhumaan tai on kiire. Ainoat, jotka aina eivät ymmärrä sitä, ettei aina ole aikaa, ovat humalaiset ihmiset, hän kertoo. 

Kuuntele Tuure Boeliuksen Naiivi-biisi alta. 

Lue myös: Vuoden homona palkittu Tuure Boelius, 17, TTK-kisaan - "Olisin voinut tanssia myös miehen kanssa"

Kilpailut

Uusimmat