Kuva: Emmi Moilanen

Ellinooraa pelottaa kohujulkisuus - "Pitäisi ymmärtää, että toimittaja ei ole sun kaveri"

20.10.2018 11:15 - Katariina Auvinen

Laulaja ei halunnut sensuroida itseään Vain Elämää -sarjassa kuten ei muutenkaan elämässään.

Laulaja Ellinoora, 24, on noussut entistä suositummaksi meneillään olevan Vain Elämää -kauden upeiden tulkintojensa ansiosta. Esimerkiksi naisen tulkinta The Rasmuksen Funeral Songista nousi suursuosioon. 

Ellinoora oli itse poissa Suomesta kauden ensimmäisen jakson aikaan, aivan tarkoituksella. 

- Onhan se ihan hirveää katsoa itseään televisiosta. Laulut ja esiintymiset menee, koska tiedän meidän nähneen paljon vaivaa versioiden tekemiseen ja tiedän niiden toimivan, mutta sitten se puhuminen. Siinä pitäisi olla luonnollinen, eikä miettiä liikaa, mutta sitten sekoilee sanoissa ja urpoilee jotakin, hän kertoo Voice.fi:lle mietteitään sarjasta. 

Nuori nainen päätti, ettei hän halua itseään edioitavan millään tavalla ohjelmassa. 

- En esimerkiksi pyytänyt tuotantoyhtiötä poistamaan joitain sanomisiani tai kommentteja. Ajattelin, että noin olen siellä sanonut ja puhunut, niin se on ollut totuus sillä hetkellä. Mielestäni sitä on aivan turha alkaa muuttamaan, koska olen sellainen mikä olen, hän pohtii. 

Laulaja kertoo, että hän haluaa esiintyä myös julkisuudessa sellaisena kuin on. 

- Nykyisin kaikki tuodaan lähelle ja se inhimillisyys on todella tärkeää ja se toisaalta sopii minulle, mutta toisaalta se on pelottavaa, koska ihmiset näkevät sinusta myös sen ei-ammatillisen puolen, Ellinoora miettii. 

Nuori nainen kertoo, että henkilökohtaisten asioiden tuominen esiin tai näyttäminen saa hänessä itsessään aikaan helposti epäilyksiä. 

- Tulee ajateltua, mitä ihmiset minusta ovat mieltä, mutta sille ei saa antaa tilaa. Täytyy olla ole se kuka olet, koska se olet se joka tapauksesa. Jos esität jotain muuta, se on todella raskasta, hän kertoo. 

(kuva: Emmi Moilanen)

"Puhun joskus ohi suuni ja olen sen jälkeen, että apua" 

Ellinoora ei ole asettanut varsinaisia rajoja sille, mistä hän suostuu julkisesti puhumaan ja mistä ei. 

- Opettelen niitä rajoja koko ajan. En koe yksityiselämääni niin mielenkiintoisena. Nostan kaikille hattua, jotka selviävät yksityiselämänsä riepottelusta lehtien palstoilla. Olen sanonut kavereillekin, että se on niin kauan kevyttä kahvipöytäkeskustelua, kunnes oma tai ystävän nimi on siellä palstoilla ja vielä jossain väärässä yhteydessä. Sellainen mahdollisuus pelottaa mua, hän myöntää. 

- Mäkin olen sellainen hölöttäjä, jonka vuoksi puhun joskus ohi suuni ja olen sen jälkeen, että "apua". Pitäisi ymmärtää, että toimittaja ei ole sun kaveri. Vaikka se olisi kiva tyyppi niin sekin tekee vain työtään, Ellinoora kertoo. 

Artisti tuntee joskus painetta ja ahdistusta siitä, kuinka minäkeskeinen ala on. Hän haluaa kunnioittaa ystäviään ja perhettään sillä, että hän pitää heidät poissa julkisuuden valokeilasta. 

- Itsestä täytyy pitää meteliä ja se on hieman ahdistavaa. Itse vastaat sisällöstä ja kaikesta mitä teet, mutta täytyy myös muistaa olla lempeä ja ymmärtäväinen itseään kohtaan, hän kiteyttää. 

Lue myös: Ellinoora uskoo, että filtterit estävät rakkauden syntymisen: "Oletetaan toisen lukevan ajatuksia"

Kilpailut

Uusimmat