Kuva: Shutterstock

Paljasta sopivasti ja peitä huolellisesti - lue selfievinkit, joilla saat kuvat elämään

06.11.2018 14:45 - Lauri Kujanpää

Valaistusta ja taustaa on hyvä miettiä selfieiden ottamisessa.

Vietätkö paljon aikaa täydellisen selfien ottamiseen? Nykypäivän kännykät mahdollistavat jatkuvan kuvien räpsimisen ja ihmiset täyttävätkin puhelimiensa muistit sadoilla ja sadoilla kuvilla pelkästään itsestään. Näitä kuvia on sitten mukava jakaa sosiaalisissa medoissa, kuten Facebookissa, Instagramissa tai vaikka Snapchatissa.

Mistä hyvä selfie sitten koostuu? Riippuu mitä kuvalla haetaan, mutta yleisesti hyvä valaistus, tyylikäs rajaus sekä sopiva tausta antavat jo hyvät lähtökohdat kiinnostavalle kuvalle.

Lue toimivat vinkit alta.

1. Kiinnitä huomiota taustaan

Mieti, mitä vasten selfien otat. Ehkäpä suihkukaakelit tai vessanpönttö eivät ole paras mahdollinen tausta kuvalle. Tyylikkäiden verhojen edessä tai vaikkapa luonnossa kuva näyttää heti hienommalta.

2. Käytä yksityiskohtia

Korista sekä itseäsi että taustaasi. Laita päällesi koruja ja hienoja vaatteita sekä sommittele tausta niin, että kuvan kokonaisuus on tyylikäs - ei pelkästään ihminen.

3. Opettele rajaamaan kuva

Älä roiski, vaan mieti. On tärkeää, että kuvassa näkyy juuri kaikki haluttu. Hyvin rajattu kuva miellyttää myös silmää enemmän.

4. Mieti valaistus

Liian pimeät kuvat eivät ole hienoja, mutta eivät myöskään ylivaloittuneet. Luonnonvalo ja pehmeät taustavalot toimivat parhaiten kuvissa ja luovat niihin juuri oikeaa tunnelmaa. Mieti, mitä haet kuvallasi ja missä se olisi hyvä ottaa.

5. Muista peittää ja paljastaa sopivassa suhteessa

Pienillä kikoilla saat kuvaan heti erilaista tunnelmaa. Haluatko hieman paljastaa povea, piilotella kaulahuivin takana tai kenties peittää hiuksilla silmiä? Tällaisilla asioilla rakennat kuvaasi juuri haluamaasi vaikutelmaa.

6. Heijasta kuva pinnoista

Kuviin voi saada tyylikkyyttä, kun ne heijastetaan esimerkiksi peileistä, laseista tai muista kiiltävistä pinnoista. Kokeile ja nauti kuvaamisen ilosta!

Lähteet: Postplanner,  Improvephotography

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat