Kuva: Emmi Moilanen

Pete Parkkonen seksuaalisesta häirinnästä: 'Musavideon tapahtumat eivät anna lupaa koskea'

26.11.2018 20:45 - Katariina Auvinen

Parkkonen kertoo, että hänen työkentällään näkee häirintää kuukausittain.

Laulaja Pete Parkkoselta, 28, ilmestyi viime viikolla albumi, Pete, johon artisti on koonnut niin uutta kuin vanhempaakin materiaalia uudella twistillä maustettuna. Mies on ollut musiikkiuralla kymmenen vuotta ponnahdettuaan Idols-laulukilpailusta pinnalle. 

Mies tunnistetaan usein kävellessään kadulla. Parkkonen sanoo, että hän on koko ajan tietoinen julkisuuskuvastaan kävellessään kodinsa ulkopuolella. 

- Voisin sanoa kärjistetysti, että olen joka paikassa töissä paitsi himassa. Jos esimerkiksi kävelen kauppaan, niin edustan itseäni artistina, hän kertoo ja jatkaa. 

- Kyllä mut tunnistetaan ja ihmiset tulevat kertomaan suoraan asiansa, mutta enemmän keikoilla käydään keskustelua fanien kanssa, hän kertoo. 

Musiikkivideon tapahtumat eivät anna lupaa koskea 

Mies nousi melkoisen mediamylläkän keskelle, kun hän julkaisi kaksi vuotta sitten Kohta Sataa -kappaleen, jonka musiikkivideo oli avoimen seksuaalissävytteinen. Sen jälkeen mies on kokenut ikävämpiäkin fanikohtaamisia. 

- Kyllähän sitä seksuaalista häirintää näkyy tuolla minunkin työmaailmassani. Ei se ihan jokapäiväistä ole, mutta kuukausittain häirintää näkee. Minä käsittelen tilanteen niin, että en halua antaa sille arvoa, mitä niillä huuteluilla mahdollisesti haetaan todella omituisessa ajatusmaailmassa. Annan sen mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, hän kertoo. 

Kosketteleminen menee kuitenkin armottomasti liian pitkälle. 

- Siinä kohtaa työnnän yleensä fyysisesti käden eteen ja sanon vahvasti ei tai, että tää ei ole siistii. Sen jälkeen vastapuoli hieman järkyttyy, jos artisti sanoo suorat sanat. Vaikka objektisoisi itsensä musiikkivideossa, niin se ei tarkoita että on lupa koskea, mitä se ehkä joillekin tarkoittaa, hän kertoo. 

Mies kertoo, että hän antaa seksuaalisuutensa näkyä myös sosiaalisessa mediassa, mutta hän tallentaa sinne myös muut tunnetilat. 

- Tallennan Instagramiin päiväkirjamaisesti fiiliksiäni. Joskus on seksikäs olo tai joskus on unelias olo. Jos mies tai nainen laittaa itsestään vähän alastomamman kuvan itsestä se ei tarkoita sitä, että sitä pitää kommentoida tai häntä saa jopa koskea, Parkkonen pohtii.

Lue myös: Pete Parkkonen isyydestä Me Naisissa: "Lapsen kanssa kasvaa siinä sivussa itsekin"

Lue myös: Pete Parkkonen julkaisi yhteiskuvan lapsensa kanssa - katso suloinen otos

Kilpailut

Uusimmat