Kuva: RadioPlay

Kannibaali kyseli uhrilta, miten tämä haluaisi tulla syödyksi - teot ovat karmivaa luettavaa

14.01.2019 18:45 - Katariina Auvinen

Saksalainen Armin Meiwes sai tuomionsa 2006. Huorapuutarhan-murhapodcastissa kerrotaan kahden sarjamurhaajan tarina.

RadioPlayn Huorapuutarha- murhapodcastissa Justiina puhuu Jemma Lilleystä, joka halusi olla sarjamurhaaja. Pauliina kertoo puolestaan Armin Meiwesista. Armin Meiwen oli saksalainen kannibaali, joka tuomittiin elinkautiseen murhasta vuonna 2006. 

Miehestä on käytetty myös nimitystä Rottenburghin kannivaali ja mestariteurastaja. Meiwes syntyi 1960-luvulla Länsi-Saksaan, jossa hänen äitinsä kasvatti poikansa yksin. Äiti ja poika olivat tietojen mukaan liiankin läheiset keskenään, koska äidin kerrottiin seuranneen poikaansa jopa treffeille mukaan. 

Jo pienenä poikana Meiwes osoitti kiinnostusta kannibalismia kohtaan. Hän tunsi olonsa yksinäiseksi ja kertoi haluavansa syödä ystävänsä, jotta he olisivat aina hänen lähellään. Kun miehen äiti kuoli tämän ollessa 39-vuotias 1999, hänen pakkomielteensä otti synkemmän polun. 

Vielä 2000-luvun vaihteessa Saksassa toimi keskustelufoorumi Cannibal Cafe, joka on sittemmin suljettu. 

- Keskustelufoorumilla kannibalismista kiinnostuneet pystyivät tapaamaan toisiaan ja etsimään seuraa. Siellä ihmiset hakivat esimerkiksi uhreja, jotka halusivat tulla syödyksi. Tarkoituksena oli löytää täydellinen match tähän tekoon, Pauliina kertoo. 

Meiwen laittoi hakemuksen keskustelufoorumille, jossa hän kertoi hakevansa hyvävartaloista 18-30-vuotiasta miestä, joka halusi tulla teurastetuksi ja syödyksi. Mies sai useita vastauksia, joista osa perui tapaamisen viime tingassa, mutta osan kanssa mies tapasi. 

- Hän ei kuitenkaan löytänyt täydellistä matchiaan, mutta sitten hänen ilmoitukseensa vastasi 43-vuotias Bernd Jürgen Armando Brandes, joka oli johtotehtävissä toiminut diplomi-insinööri Berliinistä, Pauliina kertoo. 

Pari tapasi muutamaan otteeseen, jonka aikana he keskustelivat siitä, miten Brandes toivoi tulevansa syödyksi. Brandes matkustaa eräänä päivänä Meiwesin asunnolle, jossa teon on tarkoitus tapahtua. 

Ensin pari harrastaa toistensa kanssa seksiä, jonka jälkeen Brandes nielee ison määrän unilääkkeitä sekä yskänlääkettä. Luultavimmin tämän oli tarkoitus saada uhri rauhalliseksi ja lievittää hieman kipua. 

- Koska seuraavaksi Meiwes leikkaa Brandesin peniksen irti veitsellä. Brandes yrittää itse syödä osaa omasta peniksestään, mutta se oli liian sitkeää, joten Meiwes päättää kypsentää sen paistamalla sitä öljyssä paistinpannulla. He kuitenkin polttavat sen vahingossa syömäkelvottomaksi, jos se sellaista oli sitä ennenkin, Pauliina kertoo järkyttävistä yksityiskohdista. 

Tässä välissä Brandes on menettänyt jo paljon verta, joten Meiwes kantaa miehen kylpyyn, jossa hän antaa tämän vuotaa rauhassa kuiviin. Sillä välin kannibaali itse lukee Star Trek -kirjaa. Kymmenen tunnin kuluttua Brandes on kuitenkin vielä hengissä, joten Meiwes puukottaa tätä kaulaan. 

- Meiwesillä oli asunnossaan erikseen huone, jossa hän pystyi paloittelemaan ruumiin. Hän säilöi palaset pakkaseen pitsalaatikoiden alle, Pauliina kertoi. 

Meni melkein kokonainen vuosi, kunnes mies jäi kiinni tekosistaan. Meiwes teki uuden ilmoituksen keskustelupalstalle. Samalla hän kertoi yksityiskohtia edellisestä murhasta. Eräs itävaltalainen opiskelija näki miehen kirjoituksen ja teki ilmoituksen hänestä.

- Poliisi otti miehen kiinni ja tämä ei edes tehnyt vastarintaa. Nykyisin hän on vankilassa istumassa elinkautista ja hän on ruvennut kasvissyöjäksi, Pauliina sanoo.

Justiina puolestaan kertoo nuoren naisen tarinan, jonka ihailu sarjamurhaajia kohtaan johti karmeisiin tekoihin. 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat