Kuva: Lauri Kujanpää

Salkkareissa Ullaa näyttelevä Maija-Liisa Peuhu: "Ihmiset sekoittavat usein nimeni"

29.01.2019 14:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

- Ihmiset usein hymyilevät minulle ja hymyilen takaisin, sillä he tunnistavat minut varmasti juuri Salkkareista. Ihmiset myös sekoittavat usein nimeni Ulla-Maijaksi, Peuhu kertoo iloisena.

Salkkareissa Ullaa näyttelevä legendaarinen Maija-Liisa Peuhu, 77, on esittänyt rooleja tv:ssä, elokuvissa sekä teattereissa jo 60-luvulta lähtien. Peuhu on Salatut Elämät -sarjan alkuperäisiä näyttelijöitä ja kertookin, että aika on mennyt kuin siivillä.

- Ei voisi kuvitellakaan, että tässä on menty jo 20 vuotta. Ja minäkin edelleen olen mukana. Muistan hyvin myös ensimmäisen kuvauspäiväni: Olin silloin jo tehnyt 30 vuotta teatterissa töitä ja en oikein tiennyt, että mikä tämä juttu oikein on. Kai minä vain näytin Ullalta ja sitten piti sitä Ullaa näytellä, Peuhu kertoo iloisena Voice.Fi:lle.

Salatut Elämät on suuri ilmiö, jonka näyttelijät tunnistetaan kaduilla ympäri Suomen. Tämän Peuhukin on huomannut.

- Ihmiset usein hymyilevät minulle ja hymyilen takaisin, sillä he tunnistavat minut varmasti juuri Salkkareista. Ihmiset myös sekoittavat usein nimeni Ulla-Maijaksi, Peuhu sanoo.

Monet muistavat Peuhun myös animaatioäänenä, sillä hän on dubannut useita piirrettyjä. Peuhu sanookin, että näyttelemisessä sekä dubbaamisessa on paljon samaa. Suosikkihahmoaan hän ei kuitenkaan animaatiomaailmasta osaa valita.

- Molemmissa tarvitaan rytmitajua, mutta dubbaamisessa pitää pystyä kuuntelemaan alkuperäisääntä ja ottaa siitä vaikutteita itselleen, Peuhu pohtii ja jatkaa:

- Olen tehnyt niin paljon ihania rooleja, että on hankala valita sieltä juuri suosikkia. Mutta eräs virtahepo-rooli oli yksi ihanimmista.

Lue myös: Salkkari-kaunotar Johanna Puhakka sosiaalisesta mediasta: "Kaikki ei ole sitä, miltä näyttää"

Lue myös: Raskaana oleva Salkkari-tähti Tiia Elg kertoo innoissaan: "Jään kahden viikon päästä äitiyslomalle"

Kilpailut

Uusimmat