Jani Toivolalta hissiselfie käsilaukun kanssa: 'Näkisin itseni mielelläni maskuliinisena, mutta...'

19.02.2019 08:15 - Senni Loikala

Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola peräänkuuluttaa vapautta tehdä kaikki puolet persoonastaan näkyväksi.

Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola, 41, julkaisi maanantaina selfiekuvan ilmeisesti eduskuntatalon hissistä. Toivola käytti päivityksessään #eduskunta-aihetunnistetta. Kuvassa Toivola seisoo selkä suorassa ja pitelee laukkua käsivarrellaan.

Näkisin itseni kovin mielelläni vähäeleisenä ja hillityn maskuliinisena. Tämä kuva on kuitenkin lähempänä totuutta. Kontrolli unohtui”, Toivola aloittaa.

Jani Toivola palaa teinivuosiinsa, jolloin hän yritti peitellä persoonaansa. ”Yritin henkeni edestä hillitä heiluvia ranteitani ja typistin innostusta puheessani”, Toivola kirjoittaa ja jatkaa, että uskalsi myöhemmin olla oma itsensä. ”Muistan myös sen vapauden, kun uskalsi päästää irti kontrollista ja itsensä tarkkailusta. Miten paljon tuli lisää tilaa olla. Tuli ilo ja nautinto.

Kansanedustaja myöntää, ettei todellisen persoonansa näyttäminen välttämättä ole helppoa edes aikuisiällä. ”Edelleen sitä toisinaan pelkää olevansa liikaa tai reagoivansa väärin. Katuu jälkikäteen oman innostuksensa näyttämistä.” Toivola lisää, että tällaisia tilanteita tapahtuu hänen ilokseen nykyään harvemmin.

”Vähemmän kontrollia ja enemmän vapautta kaikille puolille meissä olla näkyviä. Töissä ja vapaalla”, Jani Toivola summaa.

Jos päivitys ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Jani Toivola on aiemmin toiminut Lasten ja nuorten säätiön lähettiläänä ja puhunut yläkouluikäisille nuorille rohkeudesta tavoitella unelmiaan.

Lue myös: Jani Toivola paljastaa: Näin eduskunnassa voi räväyttää

Kilpailut

Uusimmat