Kuva: Senja Rapila

Niina Backman käännytettiin pois terveysasemalta - juontajan reaktio sai aikaan kommenttivyöryn

13.03.2019 16:00 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Backman oli mennyt päivystykseen silmätulehduksen takia.

Radio Novan Iltapäivän juontaja Niina Backman jakoi suorassa lähetyksessä tarinan siitä, kun oli mennyt silmätulehduksensa takia päivystykseen Haartmanin sairaalaan.

- Vastaanotto oli tykitetty täyteen. Otin vuoronumeron ja seurasin tilannetta noin puolitoista tuntia. Siellä oli kymmeniä ihmisiä, joilla kaikilla oli erilainen vaiva. Jokaisellahan on varmaankin se käsitys, että ajatellaan, että oma kipu on se pahin kaikista, Backman kertoi ja jatkoi:

- Kun vihdoinkin pääsin sairaanhoitajalle kertomaan vaivastani, niin hän sanoi minulle suoraan, että tällä hetkellä on yli neljän tunnin jono, ja että jos pystyt olemaan silmäsi kanssa yhden vuorokauden, niin kannattaisi mennä aamulla päivistykseen.

Backman sanoo, että arvostaa hoitajan rehellisyyttä.

- Arvostin sitä rehellisyyttä, että hän sanoi asiat suoraan ja niin kuin ne ovat. Hän olisi voinut myös laittaa minut odottamaan huoneeseen ja kukaan ei olisi koskaan kertonut, että kauan jonottamisessa kestää.

Backman myös kertoo, mihin kiinnitti huomiota.

- Vastaanotolla jokainen reagoi omalla tavallaan ja jotkut pahottavat mielensä siitä, kun kaikessa kestää niin kauan. Arvostan, kuinka upeaa työtä kaikki sairaanhoitajat, lääkärit ja ambulanssikuskit tekevät. Heillä täytyy olla äärimmäisen hyvät ihmissuhdetaidot, että he jaksavat kaiken sen, ja se on minusta todella hienoa.

Backmanin ylistävä palaute hoitajille sai myös paljon vastauksia Radio Novan kuuntelijoita, joilla on kokemusta vastaavista tilanteista.

"Vaimoni on sairaanhoitaja ja saan aina välillä kuulla hankalista asiakkaista. Sykähdyttävintä on kuitenkin kuulla niistä asiakkaista, jotka palaavat jälkeenpäin kiittämään hyvästä hoidosta. Se jää hoitajille mieleen."

"Olen juuri sellaisen paikan sairaanhoitaja, josta äsken kerroitte. Kyllä siinä saa välillä kyyneliä niellä, kun huoritellaan ja kaikkea vastaavaa. Kerran potilas löi, jolloin kerroin poistuvani paikalta, koska ketään ei saa löydä. "Itsehän olet ammattisi valinnut" oli asianosaisen kommentti. Kerroin kollegoilleni tilanteesta, etten enää voi kyseistä potilasta hoitaa. Potilas tuli pyytämään anteeksi lähtiessään."

"Hyviä huomioita teit Niina! Tuosta ongelmien oksentamisesta haluan sanoa, että siksi onkin todella tärkeää, että on todella ihania ja hyviä työkavereita, joiden kanssa voi jakaa ilot ja surut. Se keventää työtaakkaa kummasti! Terveisin: Yksi sairaanhoitaja, tai sairaan hyvä hoitaja, niin kuin me työporukassa välillä toisiamme nimitämme."

"Talvella menin päivystykseen. Kuvittelin, että nauravat pihalle, kun menen pikkuvaivan takia. Ei ollut pikkuvaiva. Viikon ajan jouduin käymään hoitajien luona päivittäin, ja aina he olivat yhtä mukavia ja iloisia. Hyvällä mielellä tulin aina pois. Hienoa, kun on todella ammattitaitoista väkeä "syrjäseudullakin", ja huojentaa tieto, että apua saa kun tarvetta on."

Kuuntele Radio Novan Iltapäivää arkisin kello 14-18. Seuraa ohjelmaa myös Facebookissa.

Radio Nova, Voice.fi ja Kiss ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Kuulijan viesti auton takakontista aiheutti hämmennystä - "En ois itse uskonut mikä soppa tästä syntyy"

Lue myös: Niina Backman neuvoi petetyksi tullutta naista - pian kolmiodraama sai yllättävän käänteen

Lue myös: Anssin heikko suihku puhutti lähetyksessä - "Koitapa että kaveri kääntää viiksestä!"

Kilpailut

Uusimmat