Kuva: AOP

Justin Bieber aiheutti turistiryntäyksen Islantiin - asialla erittäin ikävä kääntöpuoli

25.03.2019 19:45 - Niki Miettinen

Artisti kävi kuvaamassa Fjaðrárgljúfur-kanjonissa musiikkivideon vuonna 2015.

Pop-tähti Justin Bieber, 25, aiheutti turistiryntäyksen Islannin Fjaðrárgljúfur-kanjoniin, koska hän oli käynyt kuvaamassa siellä vuonna 2015 musiikkivideon I’ll Show You -kappaleeseensa. Kanjoni on nyt suljettu vierailijoilta, koska turistien suuri määrä on vaikuttanut negatiivisesti alueen ympäristöön.

Fjaðrárgljúfur-kanjoni Islannissa. (kuva: AOP)

Islannin luonnosta huolehtivan järjestön edustaja Daníel Freyr Jónsson piti selvänä, että kanjonissa vierailevien turistien määrä oli seurausta Bieberin musiikkivideosta. Jónssonin mukaan paikan olemassaolo ei ole ollut yleisessä tiedossa maan ulkopuolella aikaisemmin.

- Kanjoni on aika tuntematon, mutta luulen islantilaisten tietäneen sen olemassaolosta jo pitkään. Turistien suuri kasvumäärä alkoi sen jälkeen, kun Bieber oli käynyt siellä, Jónsson kertoo.

Järjestö oli ensin sulkemassa Fjaðrárgljúfur-kanjonin vain kahdeksi viikoksi, että sen ympärillä oleva luonto voisi palautua entiselleen. Järjestölle kuitenkin selvisi pian, ettei lyhyt ole riitä luonnon palautumiseen turistiryntäyksen jäljiltä ja siksi paikka on suljettu turisteilta kesäkuuhun asti.

Telegraph-lehden mukaan kanjonissa vieraili vuonna 2017 noin 150 00 turistia ja vuonna 2018 vierailijoita oli 282 000. Bieberin musiikkivideota on People-lehden mukaan katsottu yli 440 miljoonaa kertaa.

Kanjonissa kuvatun musiikkivideon voit katsoa alapuolelta tai YouTubesta.

Lue myös: Justin Bieberin fanit ovat haitanneet miehen parisuhteita - nyt vaimo avautui vihakommenteista

Lue myös: Mallikaunottaren säteilevän ihon takana yllättävä tuote - käyttäisitkö itse?

Lue myös: Justin Bieber ei puhu Selena Gomezille yhdestä syystä - haluaa huomioida vaimonsa

Lähteet: People & Telegraph

Kilpailut

Uusimmat