Kuva: Lauri Kujanpää

Suomalaismuusikko uudesta biisistään: "Toivottavasti ihmiset eivät luule, että kuljen kamapäissäni"

12.04.2019 22:15 - Milena Raappana

Jonne Aaronin Tiikerin raidat -kappaleessa puhutaan muun muassa huumeiden käyttämisestä.

Artisti Jonne Aaronilta, 35, ilmestyi tänään perjantaina uusi sinkku Tiikerin raidat. Mies kertoo Voice.fi :n haasttelussa, että yleensä kappaleiden ideat syntyvät melko helposti, mutta tällä biisillä on erilainen syntytarina. Se on saanut inspiraatiota unesta, jonka Aaron näki olleessaan Meksikossa.

- Unessa oli voimaeläimeni tiikeri. Se on aina ollut minulle jollain tavalla tärkeä eläin. Tiikeri tuli eteeni ja laski tassunsa kasvoilleni. Sen jälkeen se lähti kiipeämään todella suurta vuorta ylöspäin. Ajattelin ensin, että nytkö voimaeläimeni hylkäsi minut, mutta sitten ammensin siitä kappaleen.

Aaron julkaisee 10. toukokuuta kolmannen sooloalbuminsa. Kaikki albumin kappaleet sisältävät henkilökohtaisia asioita. Kuitenkaan artisti toivoo, ettei kaikkia asioita oteta kirjaimellisesti.

- Tiikerin raidat -biisissä on kohta, jossa lauletaan kaman vetämisestä. Halusin jotain rosoisuutta mukaan ja pohdin pitkään, voiko tällaista julkaista. Toivottavasti ihmiset eivät luule, että kuljen kamapäissäni.

Unimaailma merkityksellinen

Aaron kertoo, että näkee paljon enneunia ja uskoo niiden vaikuttavan paljon hänen elämäänsä.

- Olen esimerkiksi nähnyt unta pikkuveljestäni ovensuussa heiluttelemassa t-paitaa innoissaan. Hän sanoi, että oli myynyt kyseisen paidan. Samassa unessa kävin myös mummolassamme ja luulin siellä olevan varkaita. Unesta herättyäni pikkuveljeni koputti ovelleni. Sanoin hänelle heti, että tiedän, mitä asiaa hänellä on. Hän vastasikin, että oli alkanut miettiä t-paitojen myyntiä ja mummolassa käymistä.

Aaronin mukaan enneunien näkeminen on merkki herkkyydestä ja aistit auki olemisesta. Kuitenkin pitkällä tähtäimellä tällainen mielentila käy raskaaksi.

- Välillä haluan olla se verkkareissa kotona luuhaava tyyppi, joka juo lonkeroa. Sitten välillä taas olen todella läsnä kaikissa tilanteissa. Olen oppinut hyväksymään monet eri puolet itsestäni.

Tunteiden vuoristorataa

Uusi albumi sisältää monia erilaisia tunteita. Aaron ei kuitenkaan sen tarkemmin selitä niiden taustalla olevia tapahtumia, mutta sanoo, että kuitenkin yleensä tekee biisejä parisuhteesta. Monia albumeita rustannut artisti sanoo, että haluaisi vielä luoda biisin, joka saisi kulttibiisin maineen.

-Uskon, että tämä albumi on se, jonka kaikki tulevat muistamaan.

Kuuntele Tiikerin raidat -kappale alta.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Jonne Aaron alkoholista: "Olen sallinut sen itselleni, vaikka meillä suvussa on viina vienyt jengiä"

Lue myös: 'Olen Ikea-rokkari' - Jonne Aaron keksi yllättävän vertauksen sisustaessaan kotiaan

Kilpailut

Uusimmat