Kuva: Emmi Moilanen

Popparikaunotar Nelli Matula antaa seksin näkyä ja kuulua musiikissaan - "Seksuaalisuus on lahja"

08.05.2019 15:45 - Iiro Myllymäki

Nelli Matula kertoo, että seksuaalisuus näyttelee tärkeää roolia hänen musiikissaan muutenkin kuin niukkojen esiintymisasujen muodossa.

Suomalaispoppari Nelli Matula, 23, on julkaissut uutta musiikkia liki vuoden tauon jälkeen. Naisen Helposti särkyvää -kappale edustaa Matulan tuotannossa hyvin erilaista puolta kuin aiemmin kuullut sinkkujulkaisut. Tästä syystä naista jännittikin erityisen paljon juuri tämän sinkun julkaisu.

- Tähän biisiin kirjoittamani teksti on päiväkirjamaisempi kuin aiemmissa biiseissäni, jotka ovat olleet enemmän punchline-keskeisiä ja niissä on ollut tukanheiluttelua ja etusormen heristelyä, Matula kertoo Voice.fi:lle.

Tukanheiluttelut ja etusormen heristelyt Nelli Matula on usein esittänyt naispoppareille hyvin ominaisissa niukoissa asuissa. Naisen keikkapukeutumisessa toistuu sääret paljastavat bodyt, joita nähtiin myös naisen ensimmäisellä Lemmikki-musiikkivideolla.

Nelli Matula ei juuri lue itsestään kirjoitettuja nettikommentteja. Kuuntele alta, kun Matula kertoo yhden mieleenpainuneen kommentin Lemmikki-musiikkivideosta.

Mukana tekemässä esiintymisasujaan

Nelli Matula haluaa itse päättää, millaisia lookeja hän ylleen pukee, oli kyse sitten keikka- tai gaalapukeutumisesta. Tämä ei rajoitu ainoastaan siihen, että hän valitsisi asut hänelle ehdotetuista vaihtoehdoista, vaan hän monesti tarttuu itsekin neulaan ja lankaan.

- Olen ennen jotain gaalaa ommellut asua keskellä yötä sormet verillä, Matula kertoo.

Monilahjakkaan naisen kanta vaatetusasioissa on, että jos hän itse tekemällä pystyy säästämään aikaa ja rahaa, hän tekee niin.

- Lähes jokaista punaisen maton asuani olen itse vähän kaventanut, muokannut tai ommellut.

Nelli Matula kertoo, että hänen upea Emma-gaala-asunsa vuodelta 2018 esimerkiksi oli osin hänen suunnittelemansa, mutta tuolloin ompelija sai hoitaa käytännön työn.

Nelli Matula vuoden 2018 Emma-gaalassa. Nainen oli tuolloin ehdolla Vuoden tulokas -kategoriassa. (kuva: AOP)

"Seksuaalisuus on kaunis asia"

Seksikkyys on vahvasti läsnä Matulan keikka-asuissa ja kappaleiden lyriikoissa. Nainen myöntää, että seksuaalisuus on hänelle tärkeä teema tuoda esiin. Se on Matulan mielestä yksi ihmisenä olemisen kantavimmista voimista.

- Olemme täällä ylipäänsä sen ansiosta, että meillä on tällainen lahja kuin seksuaalisuus. Se on kaunis asia eikä siinä ole mitään häpeiltävää, Matula sanoo ykskantaan.

Joillekin on silti edelleen hankala hyväksyä sitä, että nainen osoittaa avoimesti seksuaalisuuttaan. Popparinaisia syytetään seksillä ratsastamisesta, jos laulunsanoissa on vähänkin seksiviittauksia tai keikka-asussa paljastetaan ihoa. Tähän on suomalaisartisteista ottanut kantaa muun muassa Anna Abreu, joka leimattiin rivoksi heti, kun hän alkoi laulaa lyriikoita kuten ”oon just niin taitava kuin musta huhutaan”. Miesartistit puolestaan ovat saaneet maailman sivun maalata itsestään kuvaa kymmeniä naisia kellistävinä panomiehinä ilman että kuulijoiden kulmakarvat kohoavat milliäkään. Tätä Nelli Matula ihmettelee.

- Miksi se on joidenkin mielestä niin hirveää, että nainen on seksuaalinen olento eikä pelkkä seksuaalisten mielikuvien kohde?

Mihin Nelli Matula itse vetää rajan seksikkyydessään? Millaista esiintymisasua hän ei suostuisi ylleen laittamaan?

- Tuo on hyvä kysymys. En tiedä siihen vastausta. Olen minäkin tuomittu mokaamaan jossain vaiheessa, ja varmaan olen jo mokannutkin miljoona kertaa. Se on ihmisyyttä vain.

Lue myös: Nelli Matula, 22, opiskelee kolmatta ammattiaan: "Haluaisin suorittaa vielä lentolupakirjan"

Lue myös: Mikä kaunotar! Nelli Matula poseeraa tyrmäävänä avonaisessa asussa

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat