Kuva: Emmi Moilanen

Nelli Matula jättäytyi keikoilta, koki valtavan taloudellisen tappion - "Syöty nuudelia koko vuosi"

01.06.2019 19:15 - Iiro Myllymäki

Nelli Matula piti välivuoden sekä keikkailusta että liiketalouden opinnoistaan. Vaikka taloudellisesti oli tiukkaa, nainen ei kadu päätöstään.

Poppari Nelli Matula, 23, on periaatteen nainen, ja määrätietoinen sellainen. Hän selvästi suhtautuu viihdyttäjän ammattiinsa kunnianhimoisesti ja on valmis tekemään uhrauksia, jotta voi toteuttaa omia taiteellisia visioitaan.

Viime kesänä nainen toteutti ensimmäisen oman kiertueensa ja päätyi antamaan itsestään ehkä hieman liian kovankin panoksen kiertueelle.

- Laitoin siihen sata prosenttia ja vielä 20 prosenttia päälle siihen nähden, mitä minulla olisi oikeasti ollut annettavana. Siihen meni kaikki ja vähän enemmänkin omista resursseistani, jotta sain show’sta niin omannäköiseni kuin voin saada näillä resursseilla, jotka minulla on tässä vaiheessa uraa, Matula kertoo Voice.fi:lle.

Nelli Matulan ura on vasta alussa. Hän on julkaissut kuusi soolosinkkua, joista ensimmäiset ilmestyivät vuonna 2016. Hän tuli tv:n katsojille tutuksi Tähdet, tähdet -ohjelmasta syksyllä 2017. Samalla nainen on suorittanut liiketalouden opintoja. Uusimman Helposti särkyvää -sinkun Matula julkaisi toukokuun alussa.

Taloudellisesti niukka vuosi

Kesäkiertueen jälkeen Nelli Matula päätti jättäytyä keikkailusta pois monestakin syystä. Kiertue oli vienyt naisen mehut, ja Matula ei myöskään halunnut lähteä uudelle kiertueelle ennen kuin hänellä on tarpeeksi uutta materiaalia esitettävänä.

- Syksyllä kiertueen jälkeen katsoin, kun frendit ja kollegat olivat klubirundeilla ja tuli fiilis, että voi luoja, onneksi minun ei tarvitse tehdä nyt tuota.

Keikkailun lisäksi Matula jättäytyi välivuodelle myös opinnoistaan. Opinnot ja keikat saivat tehdä tilaa musiikin kirjoittamiselle ja studiotyöskentelylle.

- Tein ratkaisun, että olen mieluummin työtön koko vuoden. Sehän on valtava taloudellinen tappio, että ei keikkaile. Artistit elävät nimenomaan keikkatuloilla, ja se on se raha, jolla maksan vuokran. Nyt on syöty nuudelia koko vuosi, Matula kertoo.

Nelli Matula ei missään kohtaa vuotta katunut päätöstään olla keikkailematta, vaikka taloudellisesti olikin tiukkaa.

- Parissa kohtaa mietin, muutanko takaisin vanhemmille ja onko minulla varaa maksaa vuokraa. Jos haluaisin tehdä rahaa ja saada vakaan elannon, tekisin jotain muuta kuin musabisnestä, Matula sanoo.

Poptähteys on ollut naisen unelma jo kolmevuotiaasta lähtien, ja nainen tekee määrätietoisesti töitä unelmansa eteen. Naisen kahden edellisen sinkkujulkaisun välillä ehti kulua vuosi, ja tänä aikana nainen vaihtoi Rähinä Recordsilta suurempaan levy-yhtiöön Universalille, hankki itselleen kaksi manageria ja kirjoitti aimo kasan musiikkia. Vuoden hiljaiselon jälkeen keikkakipinä on syttynyt uudelleen, ja nainen sanookin lähtevänsä syksyllä uudelle kiertueelle. Sitä ennen on tarkoitus julkaista debyyttialbumi alkusyksystä.

Kuuntele alta, miten Nelli Matula kertoo levy-yhtiön vaihtamisen vaikuttaneen hänen työntekoonsa.

Nelli Matula aikoo syksyllä palata myös liiketalouden opintojensa pariin. Vaikka Matulan haaveissa siintää oma Hartwall Arena -keikka, hän pitää molemmat jalkansa maassa.

- Liiketalous on hyvä b-suunnitelma, sillä musiikkiala on ailahteleva, Matula sanoo.

Lue myös: Popparikaunotar Nelli Matula antaa seksin näkyä ja kuulua musiikissaan - "Seksuaalisuus on lahja"

Lue myös: Nelli Matula, 23, säihkyy uudessa kuvassa - fanit innostuivat ilouutisesta

Kilpailut

Uusimmat