Kuva: AOP

Netflix poisti raa'an kohukohtauksen suosikkisarjastaan 2 vuotta ensiesityksen jälkeen

16.07.2019 14:45 - Iiro Myllymäki

Kolmetoista syytä -sarjassa ei enää näytetä hahmon itsemurhaa.

Netflixin Kolmetoista syytä (13 Reasons Why) -sarjasta on editoitu pois kohtaus, joka aiheutti heti ensiesityksensä jälkeen voimakkaita reaktioita. Sarjan ensimmäisen kauden päätösjaksossa nähtiin, miten sarjan päähenkilö Hannah Baker tekee itsemurhan. Kohtauksessa nähtiin Hannahin viiltävän ranteensa partaterällä. Koko sarjan idea perustuu hahmon itsemurhaan ja sen jälkipuintiin. Kohtauksen kritisoijien mielestä kohtaus oli liian raaka ja suorasukainen ja saattaisi saada nuoret katsojat ottamaan esimerkkiä.

Nyt sarjan tuottajat ja sarjan luoja Brian Yorkey ovat myöntyneet editoimaan itsemurhakohtauksen pois, yli kaksi vuotta sen ensiesityksen jälkeen. Asiasta tiedotetaan sekä Kolmetoista syytä -sarjan Twitter-tilillä että Netflixin Twitterissä. Tiedotteessa kerrotaan, että päätös on tehty lääketieteen asiantuntijoiden suosituksesta. Erityisesti tiedotteessa on nostettu esiin lääkäri Christine Moutier itsemurhien ehkäisyyn keskittyvästä säätiöstä.

- Mikään yksittäinen kohtaus ei ole tärkeämpi kuin koko sarja ja sen viesti siitä, että meidän tulee pitää paremmin huolta toisistamme. Uskomme, että tämä editointi auttaa sarjaa tekemään hyvää suurimmalle mahdolliselle ihmisryhmälle ja vähentää mitään riskiä, joka voisi aiheutua erityisen haavoittuvaisille nuorille katsojille, kertoo sarjan luoja Brian Yorkey.

Tiedotteessa Yorkey myös valottaa syitä sille, miksi kohtaus alun perin oli päätetty ottaa sarjaan kaikessa raakuudessaan.

- Kun esitimme itsemurhan ruman ja piinallisen todellisuuden niin yksityiskohtaisesti ensimmäisellä kaudella, tavoitteemme oli kertoa totuus kyseisenlaisen teon kauheudesta ja varmistaa, että kukaan ei koskaan haluaisi tehdä samoin, Yorkey sanoo.

Tällä hetkellä striimauspalvelussa nähdään ensimmäisen kauden päätösjaksosta versio, jossa itsemurhan tekeminen jätetään täysin näyttämättä. NME kirjoittaa, että nyt kohtauksessa nähdään, miten Hannah katsoo itseään peilistä juuri ennen itsemurhaa ja tästä kuvasta leikataan suoraan Hannahin vanhempien reaktioon tyttärensä kuolemaan.

Kolmetoista syytä -sarjasta on esitetty kaksi kautta, ja kolmas kausi tulee Netflixiin myöhemmin tänä vuonna. Tarkkaa julkaisupäivää ei ole kerrottu.

Lue myös: Netflixin hittisarjan toisesta kaudesta tulee niin raju, että siihen liitetään varoitusvideo

Lue myös: Mitkä lukemat! Stranger Things -sarjan uusi kausi rikkoi katsojaennätyksen

Lähde: NME

Kilpailut

Uusimmat