Kuva: AOP

Anna: Renny Harlin hetkestä, jolloin Hollywood-menestys iski kasvoille: "Olin täysin mykistynyt"

25.07.2019 16:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Elokuvaohjaaja kertoo Annalle, miten yksi viikonloppu vuonna 1988 muutti hänen elämänsä.

Elokuvaohjaaja Renny Harlin, 60, asuu tätä nykyä Kiinassa, ja siellä hän on tehnyt jo neljä elokuvaa. Miehen takana on menestyksekkäitä ohjaustöitä Hollywoodissa, ja hänen ensimmäinen menestyselokuvansa oli vuoden 1988 Painajainen Elm Streetillä 4 – Unien valtias. Harlin kertoo Anna-lehdelle, miten elokuvan myötä hänen elämänsä muuttui yhden viikonlopun aikana.

Renny Harlin muistelee, miten hän heräsi halvasta amerikkalaismotellista kyseisen kauhuelokuvan ensi-illan jälkeen ja luki kiittäviä lehtiarvioita elokuvasta. Motellista poistuttuaan mies huomasi pitkän jonon elokuvateatterin edustalla. Harlinille selvisi, että ihmiset jonottivat katsomaan hänen elokuvaansa.

- Se oli niin suosittu! Edelleenkin sillä on independent-elokuvan avajaisviikonlopun ennätys hallussaan. Olin täysin mykistynyt. Menin saman tien puhelinkoppiin kolikkopussin kanssa ja soitin äidille Suomeen: et voi uskoa, mitä täällä tapahtuu, Harlin kertoo Annalle.

Heti viikonlopun jälkeen maanantaina mies sai puhelinsoiton Universal Studiosilta, ja hänelle kerrottiin, että ohjaajajätti Steven Spielberg haluaa tavata hänet.

- Hän oli pitänyt elokuvastani ja tahtoi tavata minut. Kun menin studiolle ensi kertaa, olin kuin unimaassa. Voiko tämä olla mahdollista! Lapsuuden unelmat olivat yhtäkkiä totta, Harlin muistelee.

(kuva: AOP)

Tästä alkoi Renny Harlinin menestyksekäs ura, josta muistetaan erityisesti 1990-luvun Die Hard 2 - ja Cliffhanger-elokuvat. Harlin asuu nykyään Kiinassa Pekingissä eikä hänellä ole ikävä Hollywood-elämää. Mies ei myöskään ole aikeissa muuttaa takaisin Suomeen, ainakaan pysyvästi.

- Haaveissa on, että voisin viettää kokonaisen vuoden sukumme saarimökillä Haminan lähellä. Haluaisin kirjoittaa kirjan elämästäni, ja mökki olisi paras paikka siihen, Harlin sanoo Annalle.

Lue myös: Onneksi olkoon! Suomalaisohjaaja Renny Harlin täytti 60 vuotta

Lue myös: IS: Suomalainen elokuvaohjaaja Renny Harlin: "Uskon, että tulevaisuuteni on nyt Kiinassa"

Lähde: Anna

Kilpailut

Uusimmat