Kuva: AOP

Mel B paljasti ADHD-diagnoosinsa - "Täytyy olla vähän hullu, että pystyy tekemään mitä minä teen"

25.07.2019 21:45 - Iiro Myllymäki

Spaissaritähti kertoo treenaamisen auttavan häntä ADHD:n kanssa.

Spice Girls -viisikosta tunnettu Melanie Brown, tuttavallisemmin Mel B, 44, on avautunut mielenterveytensä haasteista Paul McKennan Positivity Podcast -ohjelmassa. Brittiläinen Metro-lehti kertoo, että Mel B kertoi ohjelmassa avoimesti muun muassa saaneensa ADHD-diagnoosin. Nainen kertoi, että fyysinen aktiivisuus auttaa häntä.

- Treenaan, jotta mieleni pysyy paremmassa kunnossa. Minulla on ADHD, samoin kuin lukihäiriö ja dyspraksia, Mel B avautui.

Dyspraksialla tarkoitetaan kehityksellistä koordinaatiohäiriötä, jonka myötä motoristen toimintojen suorittaminen vaikeutuu. Fyysisten toimintojen hankaloittamisen lisäksi dyspraksian on todettu lisäävän siitä kärsivän ahdistuneisuutta. Mel B kertoo, että ahdistuneisuus on osa hänenkin elämäänsä.

- Treenaaminen auttaa minua pääsemään eroon ahdistuneisuudestani. Pystyn silloin keskittymään itseeni sen tunnin ajan. Minulla on mielenterveysongelmia, mutta täytyykin olla vähän hullu, että pystyy tekemään, mitä minä teen, Mel B sanoo.

ADHD:lle, eli aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriölle, on ominaista tarkkaamattomuus, yliaktiivisuus ja impulsiivinen käytös. On arvioitu, että aikuisista 2-3 prosenttia kärsii jatkuvasti ainakin lievistä tarkkaavuuden ja yliaktiivisuuden oireista, kirjoittaa Terveyskirjasto.

Julkisuuden henkilöistä aiemmin ADHD-diagnoosistaan ovat kertoneet muun muassa Justin Timberlake, uimari Michael Phelps ja räppäri Will.I.Am.

Lue myös: Laulaja Mel B:n kuva koirastaan järkytti faneja - "Luulin, että sen sisäelimet roikkuivat ulkona"

Lue myös: Mel B:ltä katosi kokonaan näkökyky - kiidätettiin sairaalaan

Lähteet: Metro, Independent, Terveyskirjasto

Kilpailut

Uusimmat